Καιρός: Έρχεται το χιόνι και στην Πάρνηθα - O χειμώνας είναι δυνατός - H νέα κακοκαιρία

Η έντονη βροχή έφερε κατολισθήσεις στη Λακωνία.

Αύριο αναμένεται να χιονίσει στην Πάρνηθα. Πλημμύρισε το Ζευγολατιό στην Αρκαδία. Ασυνήθιστες εικόνες με έντονη χαλαζόπτωση στην Αθήνα.
Ο χειμώνας μας δείχνει πάλι τα «δόντια» του, με πολλές περιοχές της χώρας να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ο αέρας σε πολλά σημεία ξερίζωσε δέντρα. Η βροχή προκάλεσε κατολισθήσεις ενώ νωρίτερα, έριξε χαλάζι μέσα στην Αθήνα.


Στο έλεος της κακοκαιρίας η Λακωνία
Στα προβλήματα που προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία, ήρθαν να προστεθούν τα σημερινά. Στο δρόμο Σκούρα – Πυρί έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και λόγω της απουσίας … στηθαίων τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι έντονα. Μάλιστα, πολλά είναι τα τηλεφωνήματα προς την Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων.

Οι εν λόγω ζημιές που έχουν προκληθεί παρουσιάζουν ιδιαίτερη επικινδυνότητα για τους οδηγούς, ενώ μεγάλα είναι τα παράπονα από τους κατοίκους των οικείων περιοχών για την αδυναμία ομαλής διέλευσης στα συγκεκριμένα σημεία.

Η κακοκαιρία πλήττει και τη Μονεμβασιά μέχρι τον Άγιο Φωκά.
Προβλήματα και στην Αρκαδία
Σοβαρότατα προβλήματα έχουν προκαλέσει στο χωριό Ζευγολατιό, στην Αρκαδία οι βροχοπτώσεις του τελευταίου 24ώρου. Τα νερά έχουν πλημμυρίσει τον οικισμό, καλύπτοντας δρόμους και πεζοδρόμια αλλά και τη βάση των κτηρίων.

Η Πυροσβεστική δεν έχει ακόμα αρχίσει την επιχείρηση άντλησης των υδάτων καθώς δεν είναι γνωστό πού θα διοχετευτούν τα νερά. Η σχετική απόφαση, σύμφωνα με την Υπηρεσία, πρέπει να ληφθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Χαλάζι στην Αθήνα
Μέσα σε λίγα λεπτά, η μέρα έγινε… νύχτα το μεσημέρι της Τετάρτης (06.02.2019) στην Αθήνα. Και καιρός έδειξε τα δόντια του και η ισχυρή χαλαζόπτωση δεν άργησε να προκαλέσει προβλήματα.
Σε ορισμένα σημεία, μοιάζει λες κι έχει χιονίσει. Αλλά δεν έχει. Χαλάζι ήταν. Όλα έγιναν μέσα σε μερικά λεπτά. Όσοι είχαν πιστέψει τις προβλέψεις και είχαν μαζί τους ομπρέλα ήταν περισσότεροι τυχεροί. Αλλά ήταν τέτοια η δύναμη της χαλαζόπτωσης, που απόλυτα δεν κατάφεραν να προφυλαχθούν.

Οι δρόμοι από τη μια στιγμή στην άλλη μετατράπηκαν σε ποτάμια και ήταν δύσκολο ακόμη και να βρει κανείς… πεζοδρόμιο!
Δεν ήταν βέβαια μόνο το κέντρο της Αθήνας που είχε προβλήματα από την ισχυρή χαλαζόπτωση. Σε χρόνο dt άνοιξαν οι ουρανοί και στο Παγκράτι, με το χαλάζι να πέφτει κατά ριπάς, αναφέρουν τα newsIT.gr, flynews, korinthostv και rodiaki.

Ίδιο ήταν το σκηνικό σε Ηλιούπολη και Άλιμο, όπου οι υαλοκαθαριστήρες των αυτοκινήτων δεν… προλάβαιναν να καθαρίζουν!

Κορινθία: Έντονη χιονόπτωση στην Καστανιά
Όπως θα δείτε στις εικόνες το τοπίο έχει ντυθεί στα λευκά:

Ζημιές στη Ρόδο από τον μανιασμένο αέρα

Αρκετά προβλήματα, προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι, εντάσεως 11 και 12 μποφόρ, που έπνεαν από χθες το βράδυ στο νησί της Ρόδου.
Ξεριζώθηκαν δένδρα σε διάφορα σημεία του νησιού, ξηλώθηκαν σήματα της τροχαίας και διαφημιστικές πινακίδες έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων ενώ κύματα πλημμύρισαν τις λιμενικές ζώνες προκαλώντας ζημιές. Λόγω των θυελλωδών ανέμων υπήρξαν επίσης διακοπές ρεύματος τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά του νησιού και προβλήματα στις αεροπορικές συγκοινωνίες.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ