Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Σε ποια πόλη της Ελλάδας & ποια περιοχή της Αθήνας το 92% των ακινήτων προορίζεται για Airbnb;

Όσοι ψάχνουν σπίτι να νοικάσουν δεν μπορούν να βρουν με τίποτα.

Στην ΑΘήνα, στην περιοχή του Ζαππείου μόλις το 8% των ακινήτων που διατείθεται για ενοικίαση, απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους για μακροχρόνια ενοικίαση. Το 92%, ποσοστό ρεκόρ, διατείθεται στην αγορά των Αirbnb.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, τα Χανιά είναι η πόλη της Ελλάδας όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη βραχυχρόνια μίσθωση. Αναλυτικότερα, μόλις ένα 5% των κατοικιών που είναι για ενοικίαση απευθύνεται στην αγορά της μακροχρόνιας μίσθωσης.

Με απλά νούμερα, αυτό σημαίνει πως 4.337 ακίνητα κατευθύνονται σε βραχυχρόνια μίσθωση και μόλις 212 στην μακροχρόνια, προκαλώντας πονοκέφαλο σε όσους αναζητούν στέγη και δη στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Το Ξενοδοχοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας παρουσίασε τα ευρήματα της μελέτης για τον κοινωνικό αντίκτυπο της οικονομίας του διαμοιρασμού. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Grand Thornton.

Το αρνητικό είναι όμως πως η μεγάλη στροφή αρκετών ιδιοκτητών προς τη βραχυχρόνια μίσθωση, δηλαδή τις ενοικιάσεις τύπου AirBnb, έχει οδηγήσει στη σχεδόν "εξαφάνιση" των σπιτιών που απευθύνονται προς μακροχρόνια ενοικίαση.

Σημειώνεται πως αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζεται και ε άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Κέρκυρα και η Ρόδος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ