Ξαφνικός «θάνατος» για την αεροπορική εταιρεία Germania: Εξυπηρετούσε 4 εκατ. επιβάτες - Ερχόταν στην Ελλάδα

Ποια δρομολόγια εκτελούσε από και προς την Ελλάδα.

Με βάση το Βερολίνο, η αεροπορική εταιρεία Germania ανέστειλε τη λειτουργία της παρ' όλο που εξυπηρετούσε πάνω από 4 εκατ. επιβάτες με 37 αεροσκάφη, με προορισμό και την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, η εταιρεία εκτελούσε πτήσεις μία φορά την εβδομάδα από/προς Νυρεμβέργη, ενώ είχε προγραμματίσει να προσθέσει ακόμη μία πτήση στον ίδιο προορισμό από τον Φεβρουάριο.

Επίσης, τους καλοκαιρινούς μήνες εκτελούνταν και δύο πτήσεις εβδομαδιαίως από την Αθήνα προς Βρέμη, Δρέσδη και Μίνστερ.

Αιτία του ξαφνικού «θανάτου» ήταν η άνοδος της τιμής των καυσίμων και δη της κηροζίνης, σε συνδυασμό με την υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Ο γενικός διευθυντής της Germania, Κάρστεν Μπάλκε, ανέφερε: «Απρόβλεπτες εξελίξεις, όπως οι μεγάλες αυξήσεις της τιμής της κηροζίνης το περασμένο καλοκαίρι και η ταυτόχρονη υποχώρηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου, οι μεγάλες καθυστερήσεις της ένταξης αεροσκαφών στον στόλο μας και ο ασυνήθιστα υψηλός αριθμός συντηρήσεων που χρειάστηκαν τα αεροσκάφη της εταιρείας μας αποτέλεσαν βαρύ φορτίο για την επιχείρηση».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Όσοι είχαν αγοράσει εισιτήριο από ταξιδιωτικό γραφείο στο πλαίσιο κάποιου πακέτου που συμπεριλαμβάνει πτήση και διαμονή, μπορούν να έλθουν σε επαφή με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα για να τους κλείσει άλλη πτήση. Για τους επιβάτες που έκλεισαν εισιτήριο απευθείας από την εταιρεία, δυστυχώς δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να εξυπηρετηθούν».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ