Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σαρώσουν τη χώρα έως την Πέμπτη - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Διαβάστε την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες.

Ο καιρός αναμένεται να αλλάξει από αύριο (05/02) έως και την Πέμπτη (07/02), με έντονες κι ισχυρές βροχές για τις οποίες απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

Όπως άλλωστε έχει επισημάνει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, υπάρχει πιθανότητα «πλημμυρικών φαινομένων και στην Αττική».

Τα φαινόμενα θα προκληθούν λόγω ενός βαρομετρικού χαμηλού από τον κόλπο της Σύρτης στη Λιβύη, με καλά οργανωμένα «μέτωπα», το οποίο αναμένεται να κινηθεί αργά προς τα ανατολικά-βορειοανατολικά.

Αναλυτικά:

Την Τρίτη (05/02), το ψυχρό μέτωπο του βαρομετρικού χαμηλού αναμένεται να σαρώσει τη χώρα από νότο προς βορρά.

Ισχυρότατες βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο (κυρίως στην Ανατολική και Βόρεια), στη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην Εύβοια και στις Κυκλάδες, ενώ το βράδυ θα επεκταθούν στα Δωδεκάνησα και τη νύχτα στη Θεσσαλία.

Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Παράλληλα, πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Στερεάς (πάνω από τα 900 ως 1.000 μέτρα) με σημαντικά ύψη χιονόστρωσης.

Κατά το διήμερο Τετάρτης-Πέμπτης (06-07/02), βροχές θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας, συνοδευόμενες από καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ενδεχομένως την Πέμπτη σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Αν και τα φαινόμενα δεν θα έχουν ανάλογη ένταση με την Τρίτη, κατά τόπους θα είναι και πάλι έντονα, σύμφωνα με το ΕΑΑ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ