Ποια είναι τα 10 πιο υπερεκτιμημένα «ρομαντικά» πράγματα;

Όλες, μα όλες μας αγαπάμε το ρομάντζο, τις γλυκές στιγμές, τις ώρες που ο άντρας ξεχνάει τον «μάτσο» εαυτό που του έχει επιβάλει η κοινωνία και απλά εκδηλώνει ελεύθερα τον έρωτά του.

Αν κάποια πει ότι δεν της αρέσουν αυτά, λέει ψέματα. Ή τελικά ίσως λέει την αλήθεια, διότι κάποια πράγματα δεν τα θεωρεί ρομαντικά, αλλά γλυκανάλατα και υπερεκτιμημένα.

Σίγουρα κάθε άνθρωπος και κάθε ζευγάρι έχει άλλη εικόνα του τι είναι ρομαντικό, όμως υπάρχουν κάποιες γενικές καταστάσεις που μάλλον δεν περνάει πια η μπογιά τους. Ναι, συμβαίνουν από πάντα, αλλά αν κάτσουμε να το σκεφτούμε, γιατί;

Ποιες «ρομαντικές» στιγμές δεν είναι και τόσο υπέροχες;

1. Να φοράτε ίδια ρούχα
Κάτι τέτοιο είναι διασκεδαστικό μόνο τις Απόκριες, άντε και κάποιο θεματικό πάρτι. Το να βγαίνετε πάλι έξω ακριβώς με το ίδιο ντύσιμο είναι απλά κάτι ξεπερασμένο, που μάλλον θυμίζει κοριτσάκια του δημοτικού!

2. Να σας προσφέρει λουλούδια
Τι ωραία ανθοδέσμη με λουλούδια που αφού είναι κομμένα, αργά η γρήγορα θα μαραθούν και θα πρέπει να τα πετάξετε – πολύ ρομαντικό. Αν σου αρέσουν τα λουλούδια, πες του να σου πάρει μια γλάστρα για να έχεις ζωντανά, αναφέρει το Ediva.

3. Το σινεμά
Τι το θέλετε και καθόλου; Ξοδεύετε άσκοπα χρήματα στα εισιτήρια και στα σνακ, αν σας πιάσει κατούρημα χαλάει όλο το σκηνικό και επιπλέον πρέπει να κάνετε και ησυχία. Θα περάσετε καλύτερα με μια ταινία στο σπίτι.

4. Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Δεν είναι η ίδια η μέρα το σπάσιμο νεύρων, αλλά η έντονη εμπορευματοποίησή της και η αντίληψη ότι «πρέπει» να έχεις σχέση μέχρι τότε και να κάνετε κάτι ρομαντικό. Κάντε πράγματα όταν τα νιώσετε, με το σωστό άτομο!

5. Η σχέση στα social media
Αλλάξτε το relationship status, βάλτε φωτογραφίες που είστε μαζί αν θέλετε, όμως δε χρειάζεται να βάλετε όλη σας τη ζωή στο Facebook ή στο Instagram. Δεν αφορά κανέναν, ενώ σας αφαιρεί την προσοχή από τη δική σας στιγμή.

6. Όλα αυτά τα «δράματα»
Πολλοί έχουν την λανθασμένη εντύπωση ότι οι έντονες συζητήσεις και οι καβγάδες είναι το «αλατοπίπερο» της σχέσης. Μέγα λάθος, γιατί μια σχέση με στέρεες βάσεις δε χρειάζεται τέτοιες έντονες στιγμές για να διατηρηθεί.

7. Γάμος, παιδιά και δε συμμαζεύεται
Ίσως επειδή τα απεικονίζουν έτσι στις ρομαντικές ταινίες, να τα βλέπουμε ως κάτι ρομαντικό. Ας μη μιλήσουμε για το άγχος της οργάνωσης του γάμου, πόσο μάλλον το να ηρεμήσεις ένα νήπιο που τσιρίζει. Ποιος ρομαντισμός;

8. Κοινό τατουάζ
Το τατουάζ είναι μια εντελώς προσωπική απόφαση και δεν θα πρέπει να συνδέεται με κανέναν. Για αυτό υπάρχουν οι βέρες σε περίπτωση επισημοποίησης, ενώ ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται και αν θα τρέχεις στις αφαιρέσεις λέιζερ.

9. Τα πολύ ρομαντικά λόγια
Όπως τη βρίσκει ο καθένας, αλλά η αγάπη φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια. Είναι όμορφο να μιλάμε για την αγάπη μας, αλλά το πολύ το Κύριε Ελέησον το βαριέται κι ο παπάς! Λίγα λόγια και σοφά, δε λένε;

10. Τα Χριστούγεννα
Μη με παρεξηγείτε, αγαπώ τα Χριστούγεννα. Ο εξαναγκασμός του μάρκετινγκ στον ρομαντισμό όμως, ειδικά εκείνη την εποχή μας οδηγεί σε πολύ υψηλές προσδοκίες και κάνει τη σχέση να φαίνεται «λίγη» χωρίς να της αξίζει αυτό!

Ναι, ίσως κάποια από αυτά που διαβάσατε στην πραγματικότητα τα απολαμβάνετε. Κανένα πρόβλημα! Εάν τα βρίσκετε με το σύντροφό σας, αυτό είναι το μόνο που μετράει. Όμως εάν δείτε ότι δεν τα κάνει συχνά επειδή δεν τα θεωρεί ρομαντικά, προσπαθήστε να το συζητήσετε μαζί του και να μάθετε την άποψή του. Άλλωστε, η εμπιστοσύνη, η επικοινωνία και εξέλιξη είναι το βασικό στοιχείο της σχέσης. Ο ρομαντισμός δεν είναι παρά το κερασάκι στην τούρτα!
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ