Η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας στην επέτειο γάμου με τον βασιλιά Αλέξανδρο - Ανέβασε τις επίσημες φώτο - Τι φανταστικό νυφικό! (φώτο-βίντεο)

Φέτος συμπληρώνονται 17 χρόνια από τον γάμο της βασίλισσας Μάξιμα και του βασιλιά Αλέξανδρου. Γονείς τριών κοριτσιών θεωρούνται ένα από τα πιο αγαπημένα και ευτυχισμένα βασιλικά ζευγάρια.

Η Βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας (  Μάξιμα Σορρεγιέτα Σερρούτι ) είναι η σύζυγος του βασιλιά Γουλιέλμου Αλέξανδρου της Ολλανδίας. Γνωστή ως μία από τις πιο κομψές γαλαζοαίματες της Ευρώπης η βασίλισσα Μάξιμα δεν θα μπορούσε στο γάμο της να μην επιλέξει ένα ονειρικό νυφικό που θα έκανε την εμφάνιση της αξέχαστη σε όσους την είδαν.

Με μεταξωτό σατέν φόρεμα και μακρύ πέπλο από δαντέλα με τεράστια ουρά, φορώντας την τιάρα της και κρατώντας μια ανθοδέσμη από κατάλευκες γαρδένιες η Μάξιμα έμοιαζε στο γάμο της με την "πριγκίπισσα του παραμυθιού".

Στις 30 Μαρτίου 2001 , η Μάξιμα και ο βασιλιάς Αλέξανδρος  ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους και η Μάξιμα απευθύνθηκε στο έθνος μιλώντας στα ολλανδικά (η οποία τότε μιλούσε μόνο τα βασικά) κατά τη διάρκεια της ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής.

Η Μάξιμα έλαβε την ολλανδική ιθαγένεια σύμφωνα με βασιλικό διάταγμα στις 17 Μαΐου 2001 και από εκείνη την στιγμή είχε διπλή υπηκοότητα: την Αργεντίνικη και την Ολλανδική.

 Ο αρραβώνας του εγκρίθηκε επισήμως από το Γενικό Κράτος μέσα στο 2001 - ένα απαραίτητο βήμα για τον Γουλιέλμο Αλέξανδρο ώστε να παραμείνει κληρονόμος του θρόνου.

Η Μάξιμα και ο Γουλιέλμος Αλέξανδρος παντρεύτηκαν στις 2 Φεβρουαρίου 2002 με πολιτικό γάμο στο Μπερς Βαν Μπερλάχε του Άμστερνταμ, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε ο θρησκευτικός γάμος στο Ναό Νιούε Κερκ του Άμστερνταμ

Φέτος συμπληρώνονται 17 χρόνια από τον γάμο της βασίλισσας Μάξιμα και του βασιλιά Αλέξανδρου. Γονείς τριών κοριτσιών θεωρούνται ένα από τα πιο αγαπημένα και ευτυχισμένα βασιλικά ζευγάρια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

02-02-2002 --- 02-02-2018 Willem-Alexander en Máxima 16 jaar getrouwd! ???❤️ #queenmaxima #koninginmaxima #koningin #nederland #trouwdag #2februari #maxima

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Queen Máxima (@queen.maxima) στις

Με την ευκαιρία της επετείου των γάμων της, η βασίλισσα Μάξιμα ανέβασε στον προσωπικό της λογιαριασμό στο Instagram όλες τις επίσημες φωτογραφίες και ένα βίντεο από τον γάμο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ