"Ματωμένη Υπαπαντή" στην Καλαμάτα: Τρεις νεκρές γυναίκες από έκρηξη σε ταβέρνα (φώτο- βίντεο)

Στο νοσοκομείο ο ιδιοκτήτης και μία εργαζόμενη- Δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί λένε οι αυτόπτες μάρτυρες

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Καλαμάτας από την τραγική είδηση ότι 3 γυναίκες, εργαζόμενες σε κουζίνα ταβέρνας έχασαν τη ζωή τους το βράδυ του Σαββάτου, ανήμερα της τοπικής εορτής της Καλαμάτας.

Η έκρηξη έγινε στην ταβέρνα "Διόνυσος" στη συμβολή των οδών Ηρώων και Σανταρόζα λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας νεκρές είναι δύο μαγείρισες, ηλικίας 53 και 46 χρόνων αντίστοιχα, καθώς και η 53χρονη ιδιοκτήτρια. Τραυματίες επίσης είναι ο 53χρονος ιδιοκτήτης και μία 27χρονη εργαζόμενη, οι οποίοι νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Την ώρα του δυστυχήματος, σύμφωνα με μαρτυρίες, υπήρχαν περίπου 20 θαμώνες στο κατάστημα, χωρίς πάντως να τραυματιστεί κάποιος, παρά τον πανικό που επικράτησε κατά την εκκένωση του χώρου.

 

 

Στο σημεία του τραγικού συμβάντος έσπευσαν άμεσα και επιχείρησαν για την κατάσβεση 8 πυροσβέστες και 3 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως η έκρηξη έγινε στον χώρο της κουζίνας, πιθανόν από διαρροή και ανάφλεξη της φιάλης υγραερίου. Τα ακριβή αίτια της έκρηξης ερευνώνται από την Πυροσβεστική, σύμφωνα με το eleftheria on line.

 

Σύμφωνα με το messinia live κάποιο λάθος έγινε κατά την αντικατάσταση της φιάλης υγραερίου στην ταβέρνα, με αποτέλεσμα να γίνει ανάφλεξη και να τραυματιστούν θανάσιμα τρεις γυναίκες που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στον χώρο της κουζίνας.

 

Μαρτυρία από αυτόπτες μάρτυρες

Στην εφημερίδα  «Θάρρος» μίλησε ένα ζευγάρι , «θαμώνες» της ταβέρνας για χρόνια οι οποίοι είχαν μπει στο κατάστημα ελάχιστα λεπτά πριν το τραγικό συμβάν.

Όπως είπαν αναζητούσαν τραπέζι για να κάτσουν, όταν άκουσαν μια έκρηξη και κραυγές από την κουζίνα. Ακολούθησε μια δεύτερη έκρηξη και τότε οι φλόγες αλλά και το ωστικό κύμα έφθασε μέχρι την αίθουσα της ταβέρνας.

Πρόσθεσαν ότι εκείνη την ώρα ,  8:50 μ.μ. περίπου βρισκόταν ακόμα μια μεγάλη παρέα από νεαρούς μέσα στην ταβέρνα Προσπάθησαν να βγουν έξω άμεσα, αλλά η πόρτα η εξωτερική είχε πέσει.

Τους βοήθησαν δυο άτομα που βρίσκονταν σε απέναντι κατάστημα ψιλικών ειδών και τους οποίους επέστρεψαν για να ευχαριστήσουν αρκετή ώρα μετά το δυστύχημα,  μη μπορώντας και οι ίδιοι να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ