Story of the Day: Ένα μωρό εγκαταλελειμμένο σε σακούλα για ψώνια έκλαιγε γοερά την πιο κρύα νύχτα του Λονδίνου όταν... (φώτο)

Η νεογέννητη μικρούλα ούρλιαζε για να σώσει τη ζωή της και τα κατάφερε

Σοκάρει και τους πιο ψύχραιμους η ιστορία που είδε το φως της δημοσιότητας στη Βρετανία. Μία 50χρονη γυναίκα η  Rima Zvaliauskiene έκανε βόλτα με το σκύλο της σε ένα  παγωμένοπάρκο στο στο Newham του Ανατολικού Λονδίνου.

Ξαφνικά ανακάλυψε μέσα σε μία σακούλα από σούπερ μάρκετ ένα νεογέννητο κοριτσάκι μόλις  30 λεπτών με τον ομφάλιο λώρο ακόμα πάνω του. "Το μωρό ούρλιαζε για τη ζωή του", όταν την βρήκε ο σκύλος της Rima.

H 50χρονη γυναίκα που στην πατρίδα της τη Λιθουανία ήταν μαία, αμέσως τηλεφώνησε στην αστυνομία και ειδοποίησε  το γιο της τον 27χρονο Ovidijus Zvaliauskas, για να σώσουν το μωρό. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Newham.

Η Rima και ο γιος της

Το προσωπικό του νοσοκομείου, ονόμασε το κοριτσάκι Roman και δημοσίευσε μια φωτογραφία του. 

"Ήταν η πιο κρύα νύχτα του χειμώνα στο Λονδίνο. Χιόνιζε και έκανε πάρα πολύ κρύο. Ξαφνικά καθώς περπατούσα στο πάρκο με το σκύλο μου, άκουσα κάποιον να ουρλιάζει. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ζώο.

Πλησίασα και είδα τη σακούλα, αφαίρεσα την πετσέτα και είδα ένα νεογέννητο μωρό που έκλαιγε γοερά . Η μικρούλα ούρλιαζε για να σώσει τη ζωή της. Αμέσως ειδοποίησα τον γιο μου που ήρθε τρέχοντας στο πάρκο και  έτρεξα πίσω στο σπίτι και πήρα μια κουβέρτα και τύλιξα το μωρό. Ήταν σχεδόν μωβ από το κρύο. Ανησυχούσα για τη ζωή της αλλά από το κλάμα της καταλάβαινα πως ήταν μαχητής", δήλωσε η  Rima στη The Sun Online

Ο γιος της Ovidijus δήλωσε: "Ήταν συγκλονιστικό. Θα μπορούσα να πω ότι είναι απάνθρωπο να εγκαταλείψει κανείς ένα νεογέννητο μωρό έτσι σε ένα παγωμένο πάρκο. Είμαστε ευτυχείς που καταφέραμε να τη σώσουμε. Χαίρομαι που η μητέρα μου βρέθηκε εκεί , εκείνη τη στιγμή. Αν είχε αργήσει ίσως το μωρό να μη ζούσε τώρα."

Η αστυνομία  δήλωσε ότι η μικρή Roman ήταν τυλιγμένη σε μια λευκή πετσέτα που τοποθετήθηκε στην τσάντα για ψώνια και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στο έδαφος δίπλα σε ένα παγκάκι στην παιδική χαρά του πάρκου.

Οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν σοκαρισμένοι: "Είδα  την γυναίκα να τρέχει μες τη νύχτα με ένα μωρό τυλιγμένο σε κουβέρτα στην αγκαλιά της. Μετά ήρθε η αστυνομία και το ασθενοφόρο. Στην αρχή νομίζα ότι κάποιον μαχαίρωσαν",  δήλωσε μια 42χρονη μαμά που ζει απέναντι από το πάρκο. "Η αστυνομία μάς είπε τι συνέβη. Είναι πραγματικό θαύμα που έζησε το μωρό. Στο πάρκο εκείνη τη νύχτα επικρατούσαν πολικές θερμοκρασίες", συνεχίζει.

"Το μωρό βρίσκεται στο νοσοκομείο του Newham. Θα πάω εκεί για να του πάω πράγματα. Ρουχαλάκια, μπιμπερό και ότι άλλο μπορώ", δήλωσε η Rima, που έσωσε το νεογέννητο κοριτσάκι.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ