Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μαγειρεύει θεϊκά κανελόνια με κιμά και σάλτσα ντομάτας

Λαχταριστό πιάτο.

Υλικά:

  • 1 πακέτο κανελόνια

 

Για τη σάλτσα:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 2 φλ. χυμό ντομάτας
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • ½ κ.γ.ρίγανη
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι κατά βούληση

 

Για τη γέμιση:

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 φλ. κρασί κόκκινο, ξηρό
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ½ μπαχάρι, σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
  • 2 φλ. κασέρι, τριμμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό

 

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το δαφνόφυλλο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Βράζουμε και κατόπιν μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τον κιμά. Σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να αρχίσει να ψήνεται. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τον ντοματοπελτέ, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί ο κιμάς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με 1 φλιτζάνι κασέρι, τον μαϊντανό και αφήνουμε τον κιμά στην άκρη λίγο να κρυώσει. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε ένα-ένα τα κανελόνια και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα μέσα στο ταψί, που από πριν έχουμε λαδώσει. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και αν χρειαστεί επιπλέον νερό, ώστε να καλυφθούν εντελώς τα κανελόνια. Ρίχνουμε το υπόλοιπο κασέρι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά, ώστε να ξεροψηθεί ελαφρώς η επιφάνειά τους. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά το φαγητό να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Ευχαριστούμε το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Who is who

-

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet. To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας. To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ