Ένα μοναδικό πιάτο με ιδιαίτερο άρωμα: Ιδού η καλύτερη σπιτική συνταγή για ψητό κουνουπίδι με φασκόμηλο

Ένα μοναδικό πιάτο με το ιδιαίτερο άρωμα του φασκόμηλου, που θα σας κάνει να αναθεωρήσετε τη σχέση σας με το κουνουπίδι. 

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 μέτριο κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • 12 φύλλα φρέσκου φασκόμηλου
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση 

  • Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Καθαρίζουμε το κουνουπίδι από τα εξωτερικά φύλλα, αφαιρούμε τον πυρήνα και το κόβουμε σε μπουκετάκια.
  • Απλώνουμε τα κομμάτια του κουνουπιδιού σε ένα αντικολλητικό ταψί μαζί με το φασκόμηλο, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά με τα χέρια και τα τακτοποιούμε σε μια στρώση. Ψήνουμε στο φούρνο για 25 με 30 λεπτά, γυρίζοντας το κουνουπίδι με μια σπάτουλα και από την άλλη πλευρά, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει.

 

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε από το tsemperlidou.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ