Η Ευνοούμενη: Μεγάλη πρεμιέρα στην Αθήνα - Συγκινητικά τα λόγια Γιώργου Λάνθιμου που κήδεψε τον πατέρα του το μεσημέρι της ίδιας μέρας

O κινηματογράφος Odeon Όπερα κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου που περίμενε με ανυπομονησία να απολαύσει τις Ολίβια Κόλμαν, Έμμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, που οι κριτικοί έχουν αποθεώσει παγκοσμίως.

Η ταινία που είναι υποψήφια για 10 Όσκαρ και έχει σαρώσει υποψηφιότητες και βραβεία, έλαβε διθυραμβικά σχόλια και χειροκροτήθηκε θερμά από το ελληνικό κοινό. Ιδιαίτερο τόνο στη βραδιά έδωσε η σύντομη και συγκινητική ομιλία του Γιώργου Λάνθιμου που δήλωσε: «Ευχαριστώ όλους που ήρθατε και όλους εκείνους που οργάνωσαν αυτή την προβολή.

Πρέπει να πω ότι είναι μία περίεργη μέρα για μένα σήμερα, γιατί όπως οι περισσότεροι από εσάς ξέρετε, ήταν η κηδεία του πατέρα μου. Αλλά αν ξέρω κάτι γι' αυτόν, είναι ότι έζησε τη ζωή του διασκεδάζοντας και περνώντας όσο καλύτερα μπορούσε μέχρι το τέλος και αυτό θα ήθελα να κάνετε και εσείς σήμερα. Nα περάσετε ωραία, να διασκεδάσετε, να γελάσετε, να κλάψετε και να έχετε μία πολύ ωραία βραδιά».

Εύα Νάθενα, Κώστας Λαμπρόπουλος

Στην πρεμιέρα παρευρέθηκαν πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής, των τεχνών και του θεάματος μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Τάσος Μπουλμέτης, η Εύα Νάθενα, η Φένια Κοσοβίτσα, ο Αλέξανδρος Βούλγαρης, ο Κωνσταντίνος Ρήγος και πολλοί άλλοι.

Τάσος Μπουλμέτης, Χρήστος Μήτσης, Κατερίνα Κασκανιώτη (Pay TV Executive Director της Forthnet)

Η πρεμιέρα έγινε σε συνεργασία με το Movie Society και τη NOVA. Το κρασί της βραδιάς ήταν το Μελισσόμαντρα-Καλλιγά από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων.

Λίγα λόγια για την ταινία 

Αρχές του 18ου αιώνα. Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά βρίσκονται στο απόγειο τους. Η φιλάσθενη Βασίλισσα Αν (Ολίβια Κόλμαν) βρίσκεται στο θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία της Αν και το απρόβλεπτο ταπεραμέντο της. Όταν μια νέα υπηρέτρια, η Άμπιγκεϊλ (Έμμα Στόουν) φτάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στη Σάρα.

Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο το χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η συντροφιά της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στο δρόμο της…

Γιώργος Λάνθιμος


Εύα Νάθενα,Κωνσταντινος Μαρκουλάκης Έλενα Σκουλά 

Λίγα λόγια για το Movie Society 

Η Αθήνα αποκτά ένα νέο εβδομαδιαίο κινηματογραφικό ραντεβού διαρκείας στο σινεμά Odeon Όπερα με την υπογραφή του Αθηνοράματος. Το Movie Society είναι μια φρέσκια πρόταση, μια κινηματογραφική λέσχη νέας κοπής, στην οποία οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κλασικά και μοντέρνα αριστουργήματα καθώς επίσης ειδικές πρεμιέρες πολυαναμενόμενων ταινιών. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή απόγευμα θα παρακολουθούμε συνολικά τρεις ταινίες, προσεκτικά επιλεγμένες από τους κινηματογραφικούς συντάκτες του «α», οι οποίες εντάσσονται σε θεματικές που ανανεώνονται κάθε μήνα. 

Γεώργιος Καμίνης, Αδαμαντία Αναγνώστου

Λίγα λόγια για την Odeon

Η Odeon δραστηριοποιείται στον τομέα της οπτικοακουστικής ψυχαγωγίας, εστιάζοντας με πάθος και αφοσίωση σε ό, τι αφορά στον κινηματογράφο. Όραμά της είναι να ψυχαγωγεί, να ενθουσιάζει και να συγκινεί το ελληνικό κοινό, προσφέροντας μια απόλυτα ολοκληρωμένη κινηματογραφική εμπειρία. Ο όμιλος εταιρειών Odeon αναπτύσσεται σε όλους τους τομείς κινηματογραφικής ψυχαγωγίας, από τη διανομή και τις παραγωγές ταινιών, μέχρι τους σύγχρονους πολυκινηματογράφους και την οικιακή ψυχαγωγία (home entertainment), έχοντας συνδέσει άρρηκτα το όνομα της με τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές δημιουργίες και καινοτομίες των τελευταίων δεκαετιών.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ