Made in Greece ο φούρνος Ντουρουντούς: Γνήσιες Σφακιανές γεύσεις με συνταγές της γιαγιάς – Παραδοσιακά ή βιολογικά αρτοποιήματα ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα

Οι παιδικές αναμνήσεις πολλών από εμάς συνοδεύονται από μυρωδιές, γεύσεις και αρώματα τα οποία μένουν αναλλοίωτα στο μυαλό μας έως σήμερα.

Αυτά ακριβώς είναι τα στοιχεία πάνω στα οποία επενδύει ο παραδοσιακός φούρνος Ντουρουντούς προκειμένου να μας προσφέρει τα καλύτερα φουρνιστά προϊόντα, βασισμένα στην παράδοση ενός ευλογημένου τόπου, των Σφακίων.

Ιστορία τριών γενεών κρύβεται πίσω από αυτόν τον φούρνο, που ξεκίνησε με συνταγές της γιαγιάς Άννας, η οποία έφτασε από το φαράγγι της Σαμαριάς για να παντρευτεί στα Σφακιά και μαζί της έφερε την παράδοση και τα μυστικά της μαγειρικής, τα οποία πέρασε απλόχερα αργότερα στις κόρες της και στη νύφη της. Mε τη σειρά τους, τα μυστικά αυτά πέρασαν πλέον στα παιδιά τους.

Με αγνές επιλεγμένες πρώτες ύλες, μεράκι και συνέπεια ο φούρνος Ντουρουντούς φτιάχνει χειροποίητα, παραδοσιακά, χωρίς συντηρητικά αρτοσκευάσματα. Ατόφιες Σφακιανές γεύσεις από αυτές που στις μέρες μας έχουν χαθεί.

Ο Φούρνος Ντουρουντούς είναι μια αμιγώς ελληνική και οικογενειακή επιχείρηση. Θεωρώντας ότι οι γνήσιες γεύσεις έχουν χαθεί, όραμα της εταιρείας είναι να δημιουργεί ποιοτικά, γευστικά και υγιεινά προϊόντα. Ξεκινώντας από το μικρό Φούρνο στα Σφακιά και βλέποντας την αυξανόμενη ζήτηση των προϊόντων η οικογένεια αποφάσισε να ξεκινήσει το "ταξίδι" και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πάντα διατηρώντας τη παράδοσή μας και τον "οικογενειακό της" χαρακτήρα.

Παραδοσιακά προϊόντα, όπως οι Σφακιανές μπουκιές, τα κριτσίνια και το βουργιάλι, αλλά και βιολογικά είδη, όπως παξιμάδια και κουλούρια ενισχύονται από φυσικά αρωματικά, όπως πορτοκάλι, κανέλα, αλλά και από φουντούκι, βρώμη, χαρούπι, ελαιόλαδο και αποδίδουν ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα υψηλής διατροφικής αξίας.

Δείτε όλη τη συνέχεια στο Made in Greece. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ