Η LEROY MERLIN & η DEWALT στηρίζουν την πρωτοβουλία της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΗ: Μαζί δημιουργούν δύο ταρατσόκηπους στο δήμο της Αθήνας

Η LEROY MERLIN, με χαρά ανακοινώνει τη συνεργασία της με την ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ στο πλαίσιο του έργου «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» του προγράμματος Πόλη₂ που υπογράφει το This is Athens του Δήμου Αθηναίων.

To πρόγραμμα ήταν από τις πρωτοβουλίες που οδήγησαν στη βράβευση της Αθήνας ως «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018».

Η διάκριση «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018» επιβραβεύει ευρωπαϊκές πόλεις που παράγουν και εφαρμόζουν καινοτόμες λύσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Απευθύνεται σε πόλεις που αξιοποιούν την καινοτομία για να βελτιώσουν την ανθεκτικότητα και βιωσιμότητά τους και να προσφέρουν νέες ευκαιρίες στους πολίτες, καθώς και πόλεις που συμβάλλουν στη δημιουργία δυναμικών καινοτόμων οικοσυστημάτων και συνεργάζονται με τους πολίτες στη λήψη αποφάσεων και την υλοποίηση δράσεων.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Αθηναίων έχει επιλέξει την ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ να αναβιώσει τις ταράτσες δύο κτιρίων δημιουργώντας ταρατσόκηπους προσβάσιμους για το κοινό.

Η δημιουργία ταρατσόκηπων θα γίνει σε δύο κτίρια του Δήμου της Αθήνας τα οποία βρίσκονται, το πρώτο στο ιστορικό κτίριο της σχολής «Ήφαιστος» στα Άνω Πατήσια και το δεύτερο κτίριο στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 44, στον Κεραμεικό.

Σκοπός της παρέμβασης-αναδιαμόρφωσης είναι τόσο η βελτίωση του κτιρίου όσο και η δημιουργία ενός χώρου συνάντησης και κοινωνικοποίησης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνεργασία, η στήριξη και η χρήση του χώρου από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της γειτονιάς.

H LEROY MERLIN με τη DEWALT είναι χορηγοί της προσπάθειας αυτής, προσφέροντας την υποστήριξη τους για την υλοποίηση του project, στηρίζοντας πάντα τις καινοτόμες ιδέες και δράσεις που στόχο έχουν την βελτίωση της καθημερινότητας.

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ είναι ένας ελληνικός, μη κυβερνητικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό την διάδοση της Περιβαλλοντικής & Κοινωνικής Νοημοσύνης. Αποτελεί μία ενεργή κοινότητα πολιτών με συλλογικές/δημιουργικές δράσεις και εκπαιδευτικές δομές.

Φέρνει κοντά ανθρώπους, ιδέες και συλλογικότητες οι οποίες πιστεύουν σε ένα νέο μη ανταγωνιστικό πλαίσιο σχέσεων:

  • του ανθρώπου με τη γη
  • του ανθρώπου με τον συνάνθρωπο
  • της οικονομίας με την κοινωνία και το οικοσύστημα.

Αναζητεί και προτείνει λύσεις με τις οποίες ο σύγχρονος άνθρωπος μέσα από την ριζική μεταβολή του συμβατικού μοντέλου παραγωγής/ κατανάλωσης θα πετύχει μικρές καθημερινές νίκες στην προσπάθειά  του για ένα βιώσιμο μέλλον.

Η LEROY MERLIN αναπτύσσει συνεχώς την Εταιρική Κοινωνική της Ευθύνη μέσα από πολλές στοχευμένες δράσεις στην τοπική κοινωνία στις πόλεις όπου δραστηριοποιείται, αλλά και σε απομακρυσμένες περιοχές, συνεργαζόμενη με φορείς κοινωνικής παρέμβασης. Στόχος είναι πάντα η υποστήριξη των ευπαθών ομάδων συμβάλλοντας στην αναδόμηση ή αναδιαμόρφωση των χώρων τους, βάσει των λειτουργικών αναγκών τους. 
Τα έργα αυτά υλοποιούνται με την προσφορά σε είδη αλλά και με την ανιδιοτελή προσφορά προσωπικού χρόνου των ανθρώπων της LEROY MERLIN για την υλοποίηση των απαιτούμενων εργασιών.
Στην Ελλάδα η DEWALT εκπροσωπείται από την εταιρεία Stanley Black & Decker Ελλάς, η οποία έχει πλούσιο έργο κοινωνικής ευθύνης, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην προσφορά και την υλοποίηση έργων με κοινωνικό χαρακτήρα.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ