Ήταν στα 1870 όταν ήρθε το πρώτο ποδήλατο στην Ελλάδα!

Πως ήταν τα πρώτα ποδήλατα που εφευρέθηκαν;

Όλοι θυμόμαστε την παιδική μας ηλικία και τις βόλτες που κάναμε μικρά με το ποδήλατό μας.

Όλα επάνω σε μια σέλα, καβάλα στο ποδήλατο μας! Πόσοι όμως από εμάς γνωρίζουν πότε έφτασε το πρώτο ποδήλατο στην Ελλάδα και ποια είναι η ιστορία του;

Πάμε να μάθουμε: Tο 1869 είναι το έτος εισαγωγής του ποδηλάτου στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε η εφημερίδα «Αλήθεια» εισαγωγείς του ποδηλάτου ήταν ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ και ο γιατρός και δήμαρχος Πειραιά, Παύλος Δαμαλάς.

Nα σημειώσουμε εδώ πως το 1817 στη Γερμανία, ο βαρώνος Karl von Drais, θέλοντας ένα μεταφορικό μέσο για τη βόλτα του στους κήπους του, κατασκεύασε από ξύλο και αυτός την ντρεζίνα (draisienne) που πήρε το όνομα της από το επώνυμο του.

Βέβαια η πρώτη απτή εμφάνιση του ποδηλάτου, με τελείως διαφορετική κατασκευή από τα σημερινά, ήταν γύρω στο 1750 στη Νυρεμβέργη.

Στην Ελλάδα το 1890, ιδρύθηκε η Διεθνής Ποδηλατική Ομοσπονδία και έγιναν οι πρώτοι ποδηλατικοί αγώνες. Το πρώτο ποδηλατοδρόμιο της χώρας κατασκευάστηκε στην Αθήνα για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896. Αυτό το ποδηλατοδρόμιο, έδωσε τη θέση του στο μετέπειτα ποδοσφαιρικό γήπεδο Καραϊσκάκη, που αποτελεί τη σημερινή έδρα του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ