Η απόδοση του 5ετους ομολόγου: Ξεπέρασε τις προσδοκίες της κυβέρνησης – Σε ποιο ποσοστό κυμαίνεται

Στο 3,5% ήλπιζε η κυβέρνηση να κινηθεί το επιτόκιο... 

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση 5ετούς ομολόγου από την Αθήνα.

Η αρχική «καθοδήγηση» δείχνει ότι το κουπόνι θα κυμανθεί στο 3,75% - 3,875%, μεταδίδει το Reuters, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, που ήλπιζε να φτάσει έως το 3,5%.

Η λήξη του ομολόγου τοποθετείται στις 2 Απριλίου του 2024 και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η 5η Φεβρουαρίου, ενώ ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι BofA Merrill Lynch, Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley, HSBC και Societe Generale.

Δεδομένου του υψηλού ενδιαφέροντος και του υψηλού ποσού που συγκεντρώθηκε, το βιβλίο αναμένεται να κλείσει το απόγευμα, 15:00 - 16:00 (ώρα Ελλάδας), ενώ υπάρχουν σκέψεις να μείνει ανοιχτό και για τις αγορές της Ασίας προκειμένου να επιτευχθεί χαμηλότερο επιτόκιο.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η κοινοπρακτική έκδοση έχει στόχο την άντληση μικρού ποσού το οποίο τοποθετείται στα 2 δισ. ευρώ, λίγο μικρότερη από τα 3 δισ. ευρώ που αντλήθηκαν στην τελευταία έκδοση ομολόγου, αυτήν του 7ετούς τον Φεβρουάριο του 2018.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές η έκδοση ενός 5ετούς ομολόγου αποτελεί «ασφαλές στοίχημα» για τον ΟΔΔΗΧ, ενώ ισχυρό σήμα για την αγορά θα αποτελέσει η διεύρυνση της επενδυτικής βάσης με την προσέλκυση περισσότερων μακροπρόθεσμων επενδυμένων αντί hedge funds που τείνουν να κυριαρχούν στην ζήτηση των ελληνικών εκδόσεων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ