Σιδερώνουν τα στήθη μικρών κοριτσιών για να μην τις θέλουν οι άντρες! - Τις τραυματίζουν για όλη τους τη ζωή (φώτο- βίντεο)

Πάνω από 1000 κορίτσια είναι θύματα αυτής της μεσσαιωνικής τακτικής

Θα περίμενε κανείς ότι αυτή η μεσαιωνική τακτική εφαρμόζεται σε κάποια υποανάπτυκτη χώρα της Ασίας ή της Αφρικής όπου η θέση της γυναίκας είναι ακόμα πολύ υποβαθμισμένη. 

Όμως όχι. Κοινωνικοί λειτουργοί και εργαζόμενοι σε νοσοκομεία εκτιμούν ότι πάνω από 1000 κορίτσια στο Ηνωμένο βασίλειο είναι θύματα του "Σιδερώματος του στήθους". Και ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε αυτή την επώδυνη διαδικασία ολοένα αυξάνεται όπως σημειώνει η Mirror

Τουλάχιστον 1000 κορίτσια και νεαρές γυναίκες - μερικές κάτω των δέκα ετών - αναγκάζονται να υπομένουν αυτή τη διαδικασία : Το «σιδέρωμα στήθους» (breast-ironing), μια αφρικανική πρακτική που εφαρμόζεται σε μικρά κορίτσια προκειμένου να καθυστερήσει η ανάπτυξή του στήθους. 

Στη διάρκεια της πρακτικής, μητέρες, θείες ή γιαγιάδες χρησιμοποιούν μια καυτή πέτρα για να κάνουν μασάζ στο στήθος του κοριτσιού επαναλαμβανόμενα προκειμένου «να σπάσουν τον ιστό» και να επιβραδύνουν την ανάπτυξή του. Συνήθως γίνεται μια φορά την εβδομάδα ή μια φορά κάθε δυο εβδομάδες, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα έχει. 

Πολλές μητέρες όπως η Maureen (δεν είναι το πραγματικό της όνομα),  στη βόρεια Αγγλία, που στα 30 της έχει αποκτήσει δύο κόρες, δεν διστάζουν να υποβάλλουν τα παιδιά τους σε αυτή τη διαδικασία. Η Maurreen δήλωσε ότι εφάρμοσε πριν από μερικά χρόνια την τακτική του "Σιδερωμάτος του στήθους" στην οκτάχρονη κόρη της και δεν σταμάτησε παρά μόνο όταν εκείνη άρχισε να φωνάζει από πόνο.

Όταν την ρώτησαν γιατί το έκανε, η Maureen απάντησε: "Είναι παράδοση", αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Guardian.

Κοινοτικοί εργαζόμενοι από το Λονδίνο, το Έσσεξ, το Γιορκσάιρ και αλλού επιβεβαίωσαν στην εφημερίδα Guardian,  πως δεκάδες έφηβα κορίτσια, τα οποία προέρχονται από αφρικανικές περιοχές, υποβάλλονται σε αυτήν την φρικτή, οδυνηρή σε βαθμό κακοποίησης και ουσιαστικά ανώφελη πρακτική. 

Η οργάνωση Came Women and Girls Development Organisation (Cawogido) εκτιμά πως τουλάχιστον 1.000 γυναίκες και κορίτσια στη Μεγάλη Βρετανία έχουν υποβληθεί σε «σιδέρωμα στήθους»

Την πρακτική κάνουν συνήθως οι ίδιες οι μητέρες, καθώς το θεωρούν μέτρο πρόληψης το οποίο θα προστατεύει τις κόρες τους από την αντρική προσοχή, την σεξουαλική παρενόχληση και τον βιασμό. 

Ωστόσο γιατροί αλλά και «θύματα» της πρακτικής είναι κατηγορηματικοί, κάνοντας λόγο για αναμφισβήτητη κακοποίηση παιδιών που θα μπορούσε να προκαλέσει ψυχολογικά τραύματα, μολύνσεις, αδυναμία θηλασμού, παραμορφώσεις και καρκίνο του στήθους. 

"Πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να εκπαιδεύσουμε τις κοινότητες ενάντια στις πρακτικές αυτές και να επιδιώξουμε τη δίωξη των δραστών και την προστασία των θυμάτων", δηλώνει ο 

βουλευτής Jess Phillips.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ