Φιλιππίνες: Αιματοβαμμένη κυριακάτικη λειτουργία - 27 νεκροί ύστερα από διπλή βομβιστική επίθεση (φώτο)

Η πρώτη έκρηξη έγινε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η κυριακάτικη λειτουργία στην εκκλησία και η δεύτερη στον χώρο στάθμευσης έξω από τον ναό την ώρα που κατέφθαναν άνδρες του στρατού, της αστυνομίας και ασθενοφόρα

Ο απολογισμός των θυμάτων της διπλής βομβιστικής επίθεσης σε καθεδρικό ναό στην πόλη Χολό, στο ομώνυμο νησί των νότιων Φιλιππίνων, αυξήθηκε σε 27 νεκρούς και 71 τραυματίες, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της περιφερειακής γενικής αστυνομικής διεύθυνσης, ο Γκρασιάνο Μιχάρες.

Είκοσι πολίτες και επτά στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των εκρήξεων των δύο βομβών, μέσα στον καθεδρικό ναό και κατόπιν στον χώρο στάθμευσης που βρίσκεται στο εξωτερικό του στη Χολό, στην επαρχία Σουλού, δήλωσε ο Μιχάρες.

Πενήντα έξι πολίτες και 15 στελέχη του στρατού και της αστυνομίας τραυματίστηκαν, συμπλήρωσε ο ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.

Το νησί Χολό αποτελεί άντρο των ισλαμιστών ανταρτών της Αμπού Σαγιάφ, εξτρεμιστικής οργάνωσης η οποία συστήθηκε τη δεκαετία του 1990, όπως πιστεύεται χάρη στη χρηματοδότηση ενός μέλους της οικογένειας του ηγέτη της Αλ Κάιντα, του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Η πρώτη έκρηξη έγινε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η κυριακάτικη λειτουργία στην εκκλησία και η δεύτερη στον χώρο στάθμευσης έξω από τον ναό την ώρα που κατέφθαναν άνδρες του στρατού, της αστυνομίας και ασθενοφόρα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του στρατού στην περιοχή, ο αντισυνταγματάρχης Τζέρι Μπεσάνα.

Δεν είναι σαφές αν η ενέργεια σχετίζεται με το δημοψήφισμα της 21ης Ιανουαρίου στην περιφέρεια Μιντανάο για την επικύρωση της εγκαθίδρυσης μιας νέας, διοικητικά πιο αυτόνομης διοίκησης στην περιοχή, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι. Η εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο νόμος για τη δημιουργία της νέας διοικητικής δομής εγκρίθηκε στο δημοψήφισμα , σύμφωνα με τους New York Times

Ο νόμος βάσει του οποίου εγκαθιδρύεται η Αυτόνομη Περιφέρεια Μπανγκσαμόρο του Μουσουλμανικού Μιντανάο προβλεπόταν στην ειρηνευτική συμφωνία που υπέγραψε η Μανίλα με την αυτονομιστική οργάνωση MILF το 2014.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ