Minnie the Moocher: Νέο μενού με εκλεπτυσμένες γεύσεις, ιδιαίτερα γλυκά & cocktails στο all day στέκι της Τσακάλωφ

Το all day στέκι στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ δεν μένει ποτέ στάσιμο.

Ξέρει πώς να παραμένει οικείο, διατηρώντας αμετάβλητη την ταυτότητά του και την ίδια στιγμή να εξελίσσεται διαρκώς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το μενού του, το οποίο πρόσφατα εμπλουτίστηκε με καινούρια πιάτα του Φώτη Παυλόπουλου. Ο σεφ κάνει στους θαμώνες ένα γευστικό ταξίδι στην Ιταλία, ενώ προσθέτει ιαπωνικές πινελιές σε μια συνταγή άκρως ελληνική. Με λίγα λόγια «πειράζει» συνταγές γνώριμες, δίνοντας τους νέα πνοή, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια του comfort food.

 

Έτσι, λοιπόν, όποιος επισκεφτεί το Minnie the Moocher θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει ριζότο μανιταριών (πλευρώτους και πορτομπέλο) αρωματισμένο με μελισσόχορτο, παπαρδέλες με κιμά γαλοπούλας, αλλά και μοσχαρίσια σουβλάκια με στικς πατάτας, σος γιαουρτιού με γουασάμπι, κλεισμένα σε μαλακή πιτούλα.

Ο κατάλογος του Minnie παραμένει νόστιμα πληθωρικός με πολλές επιλογές για brunch, ελαφριά κυρίως και ορεκτικά, δροσερές σαλάτες και γλυκά. Για όποιον θέλει να τσιμπήσει κάτι με το ποτό του, οι πίτσες με την λεπτή ζύμη και τα κρύα πιάτα με τυριά και αλλαντικά βρίσκονται σταθερά στις πρώτες επιλογές των θαμώνων. Και όχι άδικα.

Για την ιστορία...

Το Minnie the Moocher γεννήθηκε όταν ο αρχιτέκτονας Γιάννης Καρβουτζής και ο επιχειρηματίας Γιώργος Λεουτσάκης σκέφτηκαν να φτιάξουν έναν χώρο, στον οποίο θα ήθελαν να γίνουν θαμώνες οι ίδιοι. Με απλά λόγια, να δημιουργήσουν το στέκι τους. Ένα μπαρ που θα τους καλύπτει σε όλα: Στην αισθητική, στα ποτά, στη μουσική, στο φαγητό ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια-όπως ένα ποτήρι ή ένα μικροαντικείμενο. Κάπως έτσι πριν από έξι χρόνια ξεκίνησε τη λειτουργία του το classic all day bar στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ.

Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι του Cab Calloway που γράφτηκε την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική (1931), πούλησε πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα και θεωρείται ο προπομπός για το ορχηστρικό, swing και jazz ρυθμό που θα είναι πάντα επίκαιρος.

 Δείτε όλη τη συνέχεια στο Made in Greece.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ