Το δράμα των γονιών του μικρού Ισπανού που ανασύρθηκε νεκρός - Είχαν χάσει κι άλλο παιδάκι από ανακοπή (φώτο)

Θλίψη στην Ισπανία για τον μικρό Γιούλεν

Ο Γιούλεν Ροσεγιό, το αγοράκι δύο ετών που είχε πέσει σε πολύ στενό και βαθύ πηγάδι τη 13η Ιανουαρίου στη νότια Ισπανία, βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα του Σαββάτου ανακοίνωσαν οι αρχές, στο τέλος μιας περίπλοκης, εξαιρετικά δύσκολης, ευρείας κλίμακας επιχείρησης που έκανε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης στη χώρα της Ιβηρικής να κρατάει την ανάσα της.

«Δυστυχώς, στη 01:25 το πρωί (σ.σ. 02:25 ώρα Ελλάδας), τα σωστικά συνεργεία έφθασαν στο επίπεδο του πηγαδιού» στο οποίο οι αρχές πίστευαν πως βρίσκεται και αναζητούσαν τον Γιούλεν και «βρήκαν το άψυχο σώμα του μικρού», ανέφερε μέσω Twitter ο νομάρχης της Ανδαλουσίας, ο Αλφόνσο Γκόμεθ δε Θέλις, εκφράζοντας «τα συλλυπητήριά του» στην οικογένεια του παιδιού.

Graphic showing the rescue effort to reach Spanish boy

Μια νεκροφόρα έφθασε λίγο αργότερα στο σημείο, στα βουνά του Τοταλάν, στην Ανδαλουσία, για να παραλάβει το πτώμα του παιδιού, διαπίστωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Γιούλεν έπεσε από ατύχημα, σύμφωνα με τους γονείς του, την Κυριακή 13η Ιανουαρίου σε εγκαταλελειμμένο πηγάδι, διαμέτρου 25 εκατοστών και βάθους 100 και πλέον μέτρων, που είχε διανοιχθεί σε αναζήτηση νερού. Το παιδί έπαιζε σε ένα χωράφι που ανήκε σε κάποιο μέλος της οικογένειάς του, ενώ οι γονείς του γευμάτιζαν, όχι μακριά από το σημείο.

Το πηγάδι είχε διανοιχθεί χωρίς άδεια, σύμφωνα με τις αρχές της Ανδαλουσίας.

Borehole at Totalán, which the toddler fell into, 13 Jan 2019

 

 

«Όλη η Ισπανία συναισθάνεται την απέραντη θλίψη του οικογένειας του Γιούλεν. Παρακολουθήσαμε από κοντά κάθε βήμα αυτού που του συνέβη. Ευχαριστούμε για τις ακούραστες προσπάθειές τους όλους όσοι προσπάθησαν να τον σώσουν όλες αυτές τις ημέρες», ανέφερε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Όσο κρατούσαν οι έρευνες εντοπισμού του μικρού Γιουλέν η κοινή γνώμη της Ισπανίας παρακολουθούσε με αγωνία την εξέλιξη της υπόθεσης από τα ΜΜΕ της χώρας, διατηρώντας μια ελπίδα ότι το παιδί θα βρεθεί ζωντανό όπως αναφέρει το BBC

Γυναίκες τραγουδούν στη διάρκεια μιας δέησης για τον μικρό Γιουλέν- Φώτο: JORGE GUERRERO / AFP

Η κοινή γνώμη στην Ισπανία συγκλονίστηκε ακόμη περισσότερο από το δράμα του μικρού όταν ισπανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν πως η οικογένεια βίωσε ακόμη μια τραγωδία μόλις το 2017, όταν ο τρίχρονος γιος της  Όλιβερ πέθανε ξαφνικά από καρδιακή ανακοπή ενώ περπατούσε στην παραλία, όχι μακριά από το Τοταλάν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ