Θαύματα αρχιτεκτονικής: Πέντε υπέροχα ξενοδοχεία "κρυμμένα" στη ζούγκλα της Ασίας (φώτο)

"Χαμένα" στην πυκνή βλάστηση του Μπαλί , της Ταϊλάνδης και της Μαλαισίας είναι μια "όαση" που όλοι θα θέλαμε να επισκεφτούμε

 Ένα βρίσκεται δίπλα στην πυκνή βλάστηση της λίμνης Kandalama στη Σρι Λάνκα, ένα άλλο το συναντάς στη μέση του χρυσού τριγώνου στην Ταϊλάνδη,  το τρίτο είναι σκαρφαλωμένο στους λόφους του Ubud στο Μπαλί ... Πέντε υπέροχα ξενοδοχεία κρυμμένα στην ζούγκλα της Ασίας είναι μια ευχάριστη έκπληξη για τον επισκέπτη.

Μικρά "θαύματα αρχιτεκτονικής" φέρουν τις υπογραφές των μετρ του εσωτερικού design. Φτιαγμένα από διάσημους αρχιτέκτονες είναι τα ξενοδοχεία στα οποία σίγουρα θα θέλαμε να μείνουμε.

Η οργιώδης βλάστηση και η ονειρική φύση που τα περιβάλλει συμβάλλουν στο να γίνουν τα ξενοδοχεία αυτά top στη λίστα με τους προορισμούς που θέλουμε να επισκεφτούμε.

 

Το ξενοδοχείο Heritance Kandalama στη Σρι Λάνκα

Στις όχθες της λίμνης Kandalama και σε απόσταση αναπνοής από το Golden Temple Dambulla, το ξενοδοχείο Heritance Kandalama είναι ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό "ποίημα". Σχεδιασμένο από τον Geoffrey Bawa στη δεκαετία του '90, αυτό το φιλικό προς το περιβάλλον ξενοδοχείο είναι πρωτοπόρος του είδους.

Το ξενοδοχείο Como Shambhala Estate στο Μπαλί

Φωλιασμένο στην πλούσια φύση του Ubud, το Como Shambhala Estate βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα πιο όμορφα ξενοδοχεία στο Μπαλί. Έργο του αρχιτέκτονα Cheong Yew Kuan, διαθέτει 30 δωμάτια, σχεδιασμένα ως μικρές ξύλινες βίλες, που εκτείνονται σε 9 στρέμματα, με υπέροχη θέα.

Το ξενοδοχείο Datai Langkawi στη Μαλαισία

Πλήρως ανακαινισμένο από τον Didier Lefort  ,δίπλα στον διάσημο λόφο του Kerry, το ξενοδοχείο Data Langkawi είναι ένα από τα πιο σύγχρονα στη Μαλαισία. Κρυμμένο στην καρδιά ενός τροπικού δάσους 10 εκατομμυρίων ετών, αυτό το εντυπωσιακό θέρετρο της Μαλαισίας έχει το πλεονέκτημα ότι βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας Ανταμάν, έναν κόλπο που έχει αναγνωριστεί από το National Geographic, ως μία από τις δέκα πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο.

 Το ξενοδοχείο Amandari στο Μπαλί


Περιτριγυρισμένο από την ατέλειωτη βλάστηση του Ubud,  με θέα τις ατελείωτες φυτείες ρυζιού, ως εκεί που φτάνει το μάτι το Amandari είναι το ιδανικό καταφύγιο για τους ταξιδιώτες που θέλουν να αποδράσουν από την πραγματικότητα και να χαθούν στη μέση της φύσης.

Ανήκοντας στον όμιλο Aman, το ξενοδοχείο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Peter Muller με βάση το τυπικό μπαλινέζικο πνεύμα, έχοντας σαν γνώμονα την παραδοσιακή μορφή παλιών ξύλινων κατοικιών.

Το ξενοδοχείο Four Seasons στο Τσιάνγκ Μάι στην Ταϊλάνδη

Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Bill Bensley, το Four Seasons Chiang Mai είναι ένα από τα λίγα ξενοδοχεία στην Ασία που κατάφερε να γίνει "έμβλημα" της περιοχής για πολλά χρόνια,  χωρίς να χάσει ποτέ την ομορφιά του.

Βρίσκεται στη μέση του χρυσού τριγώνου, ανάμεσα στο Λάος, τη Βιρμανία και την Ταϊλάνδη. Αυτός ο μικρός παράδεισος zen βυθίζει τους επισκέπτες του στη θέα μιας καταπληκτικής φύσης, ανάμεσα στην πυκνή ζούγκλα και το Μεκόνγκ , όπως αναφέρει η Vogue France

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ