5+1 τροφές που μειώνουν το άγχος & επαναφέρουν την ηρεμία στην ζωή σας

Αχ αυτό το άγχος έχεις διαλύσει νεύρα, στομάχι, διάθεση τα πάντα.

Είναι μέσα στη ζωή μας τόσο έντονο και προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για να το αποβάλουμε. Σε περίπτωση που δεν το έχεις συνειδητοποιήσει πολύ μεγάλο ρόλο στα επίπεδα άγχους παίζει η διατροφή. Ναι, ναι όπως με κοιτάς και σε κοιτάω. Τελικά η σωστή διατροφή παίζει ρόλο σε πολύ περισσότερα πράγματα από ότι περιμέναμε.

Με σωστή  και ισορροπημένη διατροφή το άγχος μειώνεται. Ποιες όμως είναι εκείνες οι τροφές που μπορούν να μειώσουν το άγχος; Υπάρχουν άραγε. Και βέβαια υπάρχουν και σου τις έχω εδώ. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ είναι να δεις ποιες είναι και να τις εισάγεις στο πρόγραμμα διατροφής σου. Τόσο απλά, τόσο εύκολα μια ζωή με λιγότερο άγχος.

6 τροφές για μείωση του άγχους, σύμφωνα με το Ediva:

Λιπαρά ψάρια


Είμαι σίγουρη πως τα ψάρια στην διατροφή στου τα έχεις το πολύ μια φορά την εβδομάδα και συνήθως είναι από τα ψάρια που δεν είναι λιπαρά γιατί προσέχεις και τη σιλουέτα σου. Έχω να σου πω, όμως, πως τα λιπαρά ψάρια είναι εκείνα με τα περισσότερα ωμέγα 3, τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά και όλα εκείνα τα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου για να ρίξει τα επίπεδα άγχος. Οπότε βάλε τον σολομό, τον τόνο, το σκουμπρί, τη σαρδέλα στη διατροφή σου.

Αβοκάντο


Το αγαπημένο, πλέον σε όλες μας, αβοκάντο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που θωρακίζουν το σώμα μας απέναντι στο έντονο άγχος. Επίσης είναι γεμάτο σε κάλιο το οποίο θέτει υπό έλεγχο την πίεση και επομένως σε προφυλάσσει και από την πιθανότητα υπέρτασης. Αν είσαι από εκείνες που το βάζουν γενικά σε σαλάτες και τοστ συνέχισε το. Αν πάλι δεν το είχες σε εκτίμηση, ίσως ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις.

Γιαούρτι με βρώμη


Γιαούρτι με βρώμη και μπανάνα ή μούρα. Από τους πιο τέλειους και ιδανικούς συνδυασμούς για μείωση άγχους. Αυτό γιατί τόσο το γιαούρτι, όσο και η βρώμη και η μπανάνα και τα μούρα είναι από τις τροφές που και μόνες τους μπορούν να μειώσουν το άγχος. Απλά συνδυασμένες είναι ακόμα πιο νόστιμες. Η βρώμη με τους υδατάνθρακες της αυξάνει τα επίπεδα σερατονίνης και έτσι νιώθουμε πιο ήρεμες. Η μπανάνα λόγω καλίου και μαγνησίου βοηθάει στους χαλαρούς μυς και τα μούρα είναι η τέλεια τροφή κατά του άγχους.

Ξηροί καρποί


Οι ξηροί καρποί και δη τα καρύδια περιέχουν μελατονίνη και τρυποφάνη, δύο συστατικά που μετατρέπονται σε σερατονίνη. Και όπως είπαμε η σερατονίνη σχετίζεται με την χαλάρωση τον μυών, την ξεκούραση και την απώλεια της αίσθησης του άγχους. Οπότε ή έχε μια χούφτα καρύδια μαζί σου σαν σνακ ή πρόσθεσε το σε σαλάτα.

Αυγά


Τα αυγά είναι φουλ σε πρωτεΐνη και αυτό σημαίνει ότι σε γεμίζουν ενέργεια και σε κρατούν σε εγρήγορση. Αυτό ακριβώς που χρειάζεται ο οργανισμός σου για να αντιμετωπίσει στρεσογόνες καταστάσεις. Αν δεν σου αρέσει το αυγό μπορείς να το αντικαταστήσεις με γάλα, όσπρια, γαλοπούλα. Όλες αυτές είναι πολύ καλές πρωτεϊνούχες τροφές.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ