Σαν τυφώνας «σαρώνει» ο Γιώργος Λάνθιμος με 10 υποψηφιότητες στα φετινά βραβεία Όσκαρ

Έτοιμος να γράψει ιστορία στα βραβεία Όσκαρ είναι ο Γιώργος Λάνθιμος μετά τις 10 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε η ταινία «Ευνοούμενη». 

Φανερά συγκινημένος δήλωσε σύμφωνα με το Entertainment Weekly: «Θέλω να ευχαριστήσω την Ακαδημία που τίμησε την “Ευνοούμενη” (“The Favourite”) τόσο γενναιόδωρα σήμερα». «Έχοντας νιώσει κάπως σαν εξωτερικός παρατηρητής που κοιτάζει μέσα, είμαι πραγματικά ευγνώμων για τις υποψηφιότητες. Είναι μία ουσιαστική τιμή για όλους όσοι εμπλέκονται στη δημιουργία της “Ευνοούμενης”, τους ταλαντούχους συνεργάτες και το απίστευτο καστ, με επικεφαλής τις Ολίβια Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις και Έμα Στόουν» πρόσθεσε ο Έλληνας σκηνοθέτης.

Το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου είναι ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για τα φετινά βραβεία Όσκαρ και διεκδικεί βραβεύσεις στις μεγάλες κατηγορίες, όπως εκείνες της Καλύτερης Ταινίας, Α’ Γυναικείου Ρόλου (Ολίβια Κόλμαν), Β’ Γυναικείου (Έμμα Στόουν – Ρέιτσελ Βάις) και Σκηνοθεσίας.

Η ταινία είναι υποψήφια Πρωτότυπου Σεναρίου, Καλύτερου Μοντάζ, Κοστουμιών, Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης σπάζοντας ρεκόρ υποψηφιοτήτων. Άλλη μία ελληνική πρωτιά έρχεται και από τον Γιώργο Μαυροψαρίδη, που γίνεται ο πρώτος Έλληνας που είναι υποψήφιος για το βραβείο Μοντάζ.

Το "Favourite" του Γιώργου Λάνθιμου είναι μία δραματική κομεντί εποχής που εκτυλίσσεται κατά την περίοδο του 18ου αιώνα. Το εντυπωσιακό είναι ότι έχει θαυμαστή ανοδική πορεία, αφού έχει ήδη αποσπάσει Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν, για τον ρόλο της ως Βασίλισσα Άννα, καθώς και 12 υποψηφιότητες για τα Βρετανικά BAFTA.

Παράλληλα τιμήθηκε με δύο βραβεία στο 75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας στις 30 Αυγούστου 2018, όπου και έκανε παγκόσμια πρεμιέρα. Εκεί έλαβε το Κύπελλο Βόλπι καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την Ολίβια Κόλμαν, αλλά και το Μεγάλο Βραβείο των Κριτικών.

Συνολικά έχει κερδίσει 103 βραβεία σε 241 υποψηφιότητες. Στις ελληνικές αίθουσες αναμένεται να κυκλοφορήσει  στις 7 Φεβρουαρίου.

Δείτε όλη τη συνέχεια στο Made in Greece.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ