Αριάν Λαμπέντ: Αυτή είναι η top woman στην καρδιά του Λάνθιμου – Η Γαλλίδα ηθοποιός που διάλεξε η Chloé για την καμπάνια της

Η σύζυγος του Γιώργου Λάνθιμου η Favorite πολλών.

Με αφορμή την τελευταία του ταινία The Favourite και η οποία σαρώνει σε βραβεία και υποψηφιότητες και περιλαμβάνεται στη λίστα των δέκα κορυφαίων ταινιών του 2018 και των 10 κορυφαίων τηλεοπτικών προγραμμάτων του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (AFI) ο Γιώργος Λάνθιμος είναι ξεκάθαρα το πρόσωπο των τελευταίων ημερών.

Και όπως λέει η γνωστή η ρήση: «Πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα, κρύβεται μια δυναμική γυναίκα», στην περίπτωση του Λάνθιμου, αυτή η γυναίκα είναι η σύζυγός του Αριάν Λαμπέντ.

Πριν από περίπου μία δεκαετία, ο 44χρονος καλλιτέχνης ζούσε στην Ελλάδα, ήταν γνωστός κυρίως ως σκηνοθέτης τηλεοπτικών διαφημίσεων και μουσικών βιντεοκλίπ, είχε λάβει μέρος στον σχεδιασμό των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και τελείωνε την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, «Κινέττα».

Η Αριάν Λαμπέντ, η ταλαντούχα ελληνογαλλίδα ηθοποιός είναι κάτι παραπάνω από απλώς σύζυγος του Γιώργου Λάνθιμου.

Μεγάλα της ατού, η ανεπιτήδευτη κομψότητα και η γαλλική της φινέτσα. Έζησε για αρκετά χρόνια στην Ελλάδα και δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι ο οίκος Chloé, βρήκε στο πρόσωπό της την ιδανική γυναίκα για το άρωμα Nomade.

Ο πηγαίος δυναμισμός και η ανεξαρτησία που αποπνέει, την ανέδειξαν στο ιδανικό πρόσωπο για τον γαλλικό οίκο. Το βιογραφικό της μεγάλο και ενδιαφέρον.

Η Λαμπέντ είναι από το 2013 παντρεμένη με τον Γιώργο Λάνθιμο. Έχουν μια εύκολη προσγειωμένη σχέση και αν και δεν παραδέχονται ότι είναι σινεφίλ είναι ξεκάθαρο ότι είναι παθιασμένοι με τις ταινίες. Το 2010, οι δυο τους συμπρωταγωνιστούν στην ταινία «Attenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη και μοιράζονται μια από τις πιο ερωτικές σκηνές του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου.

Λίγο καιρό αργότερα, η όμορφη ηθοποιός τον συνοδεύει στα Όσκαρ, όταν η ταινία του «Κυνόδοντας» γίνεται η πέμπτη στην ιστορία του θεσμού που φτάνει υποψήφια στην κατηγορία «Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία» από την Ελλάδα.

Η Αριάν Λαμπέντ γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε μεταξύ Ελλάδας, Γερμανίας και Γαλλίας. Οι γονείς της είναι και οι δύο Γάλλοι, η μητέρα της καθηγήτρια Γερμανικών και ο πατέρας της μαθηματικός. Η αγάπη τους για την ελληνική ομορφιά και τον πολιτισμό τούς έφερε στη χώρα μας, όπου έπιασαν δουλειά στο Ελληνογαλλικό Κολέγιο.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο chief executive officer της Chloé Geoffroy de la Bourdonnaye, «η Ariane συνδυάζει διαφορετικές κουλτούρες και επιδεικνύει πολλά ταλέντα. Απολαμβάνει να δοκιμάζει νέα μονοπάτια και να ανακαλύπτει τον κόσμο». Και το κάνει με τον δικό της μονασδικό τρόπο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ