Πάνω από 50 εκατ. αντίτυπα το γαργαλιστικό και γεμάτο σασπένς: ''Πενήντα αποχρώσεις του γκρι'';

Με περίπου 40.000.000 πωλήσεις, το ρομάντσο «ενηλίκων» της Βρετανίδας Ελ Τζέιμς ξεπερνά όλες τις προσδοκίες που είχαν τα στελέχη του εκδοτικού οίκου, Random House.


Με περίπου 40.000.000 πωλήσεις, το ρομάντσο «ενηλίκων» της Βρετανίδας Ελ Τζέιμς ξεπερνά όλες τις προσδοκίες που είχαν τα στελέχη του εκδοτικού οίκου, Random House.

Εκτός από το στοιχείου του σαδομαζοχισμού, αυτό που κάνει το εν λόγω μπεστ σέλερ να ξεχωρίζει είναι ότι είναι φτιαγμένο από γυναίκα για γυναίκες, χωρίς όρους και προκαταλήψεις. «Ποτέ κανένα βιβλίο που στόχευε σε ένηλικο κοινό δεν κατάφερε να πουλήσει τόσο πολλά αντίτυπα τόσο γρήγορα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκδοτικός οίκος. Η συγγραφέας, Ελ Τζέιμς, πρώην στέλεχος της τηλεόρασης και μητέρα δύο παιδιών, είδε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τον πρώτο τόμο της ερωτικής τριλογίας της να ξεπερνά κάθε ρεκόρ πωλήσεων και όπως είναι ευνόητο, το μέλλον του πονήματός της προβλέπεται ευοίωνο και, ενδεχομένως, κινηματογραφικό. Μέχρι στιγμής, 43 χώρες έχουν αγοράσει τα δικαιώματα, ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα. Πέντε εκατομμύρια αντίγραφα έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες. «Ακόμη πουλάει μισό εκατομμύριο αντίτυπα στην Μ. Βρετανία», αναφέρει ο Τζον Χάουελ, στέλεχος του βιβλιοπωλείου Waterstone. Παρά τις κακές κριτικές που έλαβε για την ομολογουμένως χαμηλή λογοτεχνική του ποιότητα, το στοιχείο του σασπένς είναι ιδιαίτερα έντονο στον τρόπο με τον οποίο διαδραματίζεται η ερωτική του πλοκή, ούτως ώστε να έχει εξασφαλίσει το μέλλον της Τζέιμς, η οποία κρατά «επτασφράγιστο» μυστικό το επόμενο βιβλίο της.

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΡ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ