Βγήκες για προπόνηση; Ιδού οι τροφές που πρέπει να φας για να κάψεις περισσότερο λίπος

Η άσκηση, η περικοπή θερμίδων και η καύση λίπους είναι μια δύσκολη υπόθεση.

Θέλεις λοιπόν να κερδίσεις τα μέγιστα. Μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου στην Γερμανία δείχνει ότι, η στιγμή που θα φας, η σύνθεση του φαγητού σου και το είδος της άσκησης, επηρεάζουν τον μεταπροπονητικό μεταβολισμό του σωματικού λίπους.

Ο George Brooks από το Πανεπιστήμιο του Berkeley στην California, λέει ότι το σώμα σου χρησιμοποιεί, κατά κύριο λόγο, το σωματικό λίπος σαν καύσιμο, για ασκήσεις έντασης κάτω από το 65% της μέγιστης απόδοσης. Επίσης οι τροφές που είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες, καθυστερούν την απελευθέρωση του λίπους από τα λιποκύτταρα του σώματος σου για την παραγωγή ενέργειας, με άμεσο επακόλουθο την μείωση καύσης λίπους.

Στην έρευνα που έγινε, παχύσαρκοι άνθρωποι εκτέλεσαν για 30 λεπτά μια μέτριας έντασης προπόνηση, περίπου 60-65% της μέγιστης απόδοσης, και μετά κατανάλωσαν γεύματα που ήταν πλούσια σε πρωτεΐνες ή σε υδατάνθρακες. Αυτοί που έφαγαν γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες, κατέστειλαν την απελευθέρωση λίπους και την χρήση του σαν καύσιμο για τον οργανισμό, μετά την άσκηση, σε αντίθεση με αυτούς που έφαγαν γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες, οι οποίοι αύξησαν την καύση λίπους, αναφέρει το runningmagazine.gr.

Μεγιστοποίησε την καύση λίπους μετά την προπόνηση καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και με λίγους υδατάνθρακες, ή κατανάλωσε τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες 2 ώρες πριν την προπόνηση. Αν ενδιαφέρεσαι για την μείωση του σωματικού σου βάρους, κατανάλωσε τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες μετά από προπονήσεις αντοχής για να αποκαταστήσεις το γλυκογόνο στο συκώτι σου και στις μυικές σου ομάδες, ώστε να προωθήσεις την γρηγορότερη αποκατάσταση των μυικών βλαβών στο σώμα σου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ