4+1 μυστικά για την φροντίδα της επιδερμίδας σου τον χειμώνα!

Το χειμώνα η αλήθεια είναι ότι η επιδερμίδα μας είναι πιο ευάλωτη και ευαίσθητη.

Λίγο το κρύο, λίγο ο αέρας το λιγότερο που μπορούν να σου προκαλέσουν είναι αφυδάτωση και ξηροδερμία. Για αυτό το λόγο και είναι σημαντικό να μας προσέχουμε όπως προσέχουμε τον εαυτό μας το καλοκαίρι. Χείλια, πρόσωπο και χέρια είναι από τα σημεία που πρέπει να δώσουμε βάση μιας και είναι αυτά που είναι μόνιμα εκτεθειμένα.

Παρακάτω θα βρεις μερικά χρήσιμα tips, σύμφωνα με το Ediva, για να μπορέσεις να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου φρέσκια και λαμπερή ακόμα και τον χειμώνα.
Ενυδατική για το πρόσωπο, ενυδατική για τα χέρια, ενυδατική!

Αντηλιακό και τον χειμώνα


Μπορώ να σου το λέω κάθε μέρα μέχρι να το συνηθίσεις και κάθε πρωί προτού φύγεις από το σπίτι σου να βάζεις αντηλιακό. Μπορεί ο ήλιος να μην καίει όπως το καλοκαίρι, παρόλα αυτά είναι εκεί και σε κοιτάει κατά πρόσωπο. Μάλιστα επειδή ακριβώς δεν το νιώθεις και απολαμβάνεις τη ζεστασιά του παραπάνω από ότι το καλοκαίρι, αν δε φοράς αντηλιακή κρέμα επιβαρύνεις την επιδερμίδα σου. Οπότε οπωσδήποτε αντηλιακό!

Μην ξεχνάς τα χείλια


Μη δω σκασμένα χειλάκια, θα σε μαλώσω. Το Liposan και τα lip balm είναι φίλοι μας και πάντα υπάρχουν στην τσάντα. Μη βαριέσαι να βάλεις και σε καμία περίπτωση μην μπεις στον πειρασμό να τραβήξεις τα σκασμένα, αφυδατωμένα χείλια σου. Θα τα κάνεις χειρότερα και μετά άντε να τα συνεφέρεις. Ζουμερά, ενυδατωμένα χειλάκια και όλα καλά

Καθαρισμός προσώπου


Όπως είπαμε το χειμώνα το δέρμα ταλαιπωρείται πολύ από τις καιρικές συνθήκες. Αν βάφεσαι, ταλαιπωρείται ένα παραπάνω. Οπότε μην ξεχνάς να ξεβάφεσαι το βράδυ και να κάνεις έναν καλό καθαρισμό προσώπου.  Η επιδερμίδα σου θα σε ευγνωμονεί αιώνια. Επίσης, θα ξεφράξεις και τους πόρους από τους ρύπους της ημέρας. Καλό θα ήταν ακόμα και αν δε βάφεσαι να πλένεις το πρόσωπο σου πριν πέσεις για ύπνο.

Κρύο νερό για να πλένεις το πρόσωπο και όχι ζεστό
Ντάξει αυτό είναι λίγο βάρβαρο ειδικά το πρωί, όμως αν πλένεσαι με κρύο νερό αντί για ζεστό νερό το χειμώνα γλιτώνεις από γρήγορη αφυδάτωση. Αν δεν αντέχεις με τίποτα όμως το κρύο νερό πρωινιάτικα στο πρόσωπο σου, μπορείς να το πλύνεις με χλιαρό προς κρύο νερό. Αν και να σου πω την αλήθεια μετά από 2-3 φορές θα ξεκινήσεις να το βρίσκεις αναζωογονητικό.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ