Για ποιους λόγους είναι σημαντικό να τρώμε όλοι μαζί;

Οι σύγχρονοι ρυθμοί δεν επιτρέπουν πολλές φορές στα μέλη της οικογένειας, να τρώνε όλοι μαζί.

Είναι μία συνήθεια που έχει χαθεί με τα χρόνια. Παρόλα αυτά, το να τρώμε όλοι μαζί, είναι πολύ σημαντικό για τους εξής λόγους:
 
1.Είναι μία ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί.
Δεν παίζει ρόλο αν θα είναι το πρωινό, το μεσημεριανό ή το βραδινό. Σκοπός είναι να φάμε μαζί. Έτσι όλα τα μέλη της οικογένειας θα συναντηθούν και θα περάσουν χρόνο μεταξύ τους.
 
2.Είναι η ώρα που θα πούμε τα νέα μας.
Ένα γεύμα με όλα τα μέλη της οικογένειας, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να μάθει ο ένας τα νέα του άλλου. Μπορείτε να συζητήσετε για το πώς πέρασαν τα παιδιά στο σχολείο, τα νέα από τη δουλειά σας και ό,τι άλλο σας ενδιαφέρει, αναφέρει το tsemperlidou.gr.
 
3.Ενισχύονται οι δεσμοί.
Όταν η οικογένεια τρώει μαζί, ενισχύονται οι δεσμοί μεταξύ των μελών της. Οι γονείς και τα παιδιά έρχονται πιο κοντά.
 
4.Τα παιδιά νιώθουν ασφάλεια.
Έχει αποδειχθεί, πως η σταθερότητα στην καθημερινότητα των παιδιών, τα βοηθάει να είναι ευτυχισμένα. Αυτή η σταθερότητα, λοιπόν του οικογενειακού γεύματος και όχι το να τρώει ο καθένας μόνος του, ό,τι ώρα να ναι, θα τα κάνει να νιώθουν ασφαλή.
 
5.Τα παιδιά μαθαίνουν πράγματα.
Ένα κοινό γεύμα βοηθά τα παιδιά να ακούσουν τα νέα των μεγάλων και έτσι να μαθαίνουν από τις εμπειρίες τους. Γνωρίζουν πώς είναι ο κόσμος των ενηλίκων, πώς είναι να δουλεύεις και αποκτούν νέες γνώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ