Λεπτό προς λεπτό - καρέ - καρέ ο αγώνας, η νίκη και η αποθέωση Τσιτσιπά - Ο Φέντερερ είδε τον "μικρό" να στέφεται διάδοχος (φώτο-βίντεο)

"Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη γη" δηλώνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς - "Έχασα από έναν καλύτερο παίκτη λέει ο Ρότζερ Φέντερερ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, καθώς επικράτησε με 3-1 του... ζωντανού θρύλου Ρότζερ Φέντερερ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open. 

Συγκινημένος, ο 20χρονος τενίστας τόνισε ότι δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει αυτά που νιώθει, λίγα λεπτά αφού είχε τελειώσει ο νικηφόρος αγώνας.

Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον θεατών και τηλεθεατών, επικράτησε -και μάλιστα με ανατροπή- του Φέντερερ με 6-7 (11-13), 7-6 (7-3), 7-5 και 7-6 (7-5)!

Ο Τσιτσιπάς για μια ακόμα φορά μίλησε με θαυμασμό για τον Ρότζερ Φέντερερ, τον οποίο όπως είπε, έχει για ίνδαλμα από την ηλικία των έξι ετών.

 

 

«Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο»

Ο Τζο ΜάκΕνρο βρέθηκε στο πλευρό του Τσιτσιπά μετά το τέλος του αγώνα και στην ερώτηση του για το αν αυτή είναι η καλύτερη μέρα της ζωής του απάντησε: «Το σίγουρο είναι ότι είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο  Ο Ρότζερ είναι ο θρύλος του αθλήματος μας, έχει παίξει τόσο σπουδαίο τένις - δεν μπορώ να περιγράψω τι συνέβη σήμερα όπου έγινε ένας πολύ μεγάλος αγώνας».

ΜακΕνρό:"Κυρίες και κύριοι παρακολουθήσαμε την αλλαγή φρουράς"

Τι πιο τιμητικό για τον Στέφανο Τσιτσιπά από την ατάκα του μεγάλου Τζον ΜακΕνρό, ότι "παρακολουθήσαμε την αλλαγή φρουράς".

Ο Αμερικανός άσος του παρελθόντος και κάτοχος επτά Grand Slam, είπε χαρακτηριστικά ότι "κυρίες και κύριοι παρακολουθήσαμε την αλλαγή φρουράς".

Ο ΜακΕνρό πιστεύει πολύ στον 20χρονο τενίστα και μάλιστα στο παρελθόν είχε τονίσει πως αποτελεί το μέλλον του αθλήματος μαζί με τον Ζβέρεβ και τον Κατσάνοφ.

"Η πόρτα είναι ανοιχτή. Αν κοιτάξεις την παγκόσμια κατάταξη, έχεις πολλούς παίκτες που είναι σε θέση να κάνουν μεγάλη πρόοδο. Πιστεύω ότι φέτος θα υπάρξει αλλαγή φρουράς. Είτε ο Ζβέρεβ, είτε ο Κατσάνοφ ή ο Τσιτσιπάς, θα δούμε να κάνουν κάτι μεγάλο", είχε τονίσει ο ΜακΕνρό.

Φέντερερ: «Εχασα από έναν καλύτερο παίκτη»

 Σπουδαίος αθλητής, αλλά -κυρίως- εξαιρετικός άνθρωπος... Λίγη ώρα μετά τον αποκλεισμό του από τον Στέφανο Τσιτσιπά στους «16» του Australian Open, ο Ρότζερ Φέντερερ, παραδέχθηκε την ανωτερότητα του 20χρονου Ελληνα πρωταθλητή:

  «Σίγουρα τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ήλπιζα στα μπρέικπόϊντς. Εχασα από έναν καλύτερο παίκτη, ο οποίος έπαιξε πολύ καλά απόψε. Ηταν ήρεμος και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά για τους νεαρούς».

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Πηγή ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ