Made in Greece τα όσπρια της «Φενέα Γη»: ΠΟΠ φασόλια «βανίλια» & φάβα από λαθούρι Κορινθίας

Ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για να γευθούμε και να απολαύσουμε ένα πιάτο ζεστά, αρωματικά όσπρια και η  "Φενέα Γη" είναι η εταιρεία που έχει αναλάβει να μας προσφέρει από τα καλύτερα της ελληνικής αγοράς.

Με έτος ίδρυσης το 2015, έχει την έδρα της στην περιοχή Φενεού της Ορεινής Κορινθίας και ασχολείται με τη διαλογήτυποποίηση και εμπορία των Οσπρίων της περιοχής ("Φασόλια Βανίλιες Φενεού Π.Γ.Ε", Γίγαντες Φενεού, Φάβα Φενεού, κ.λ.π.), τα οποία λόγω της παράδοσης και του τρόπου παραγωγής τους, διαθέτουν υψηλή ποιότητα.

Μάλιστα η ποικιλία των φασολιών "Βανίλια", καθώς και η "Φάβα" από λαθούρι, έχουν αναγνωρισθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως ΠΟΠ/ΠΓΕ.

Η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη  διατήρηση της άριστης ποιότητας των προϊόντων της ήδη από το στάδιο της παραγωγής έως και την στιγμής της τελικής διάθεσή τους στον καταναλωτή. Για το λόγο αυτό εκτός από το μέρος της παραγωγής που οι ίδιοι οι άνθρωποι της εταιρείας παράγουν, φροντίζουν και να προμηθεύονται τις ποσότητες που επεξεργάζονται από παραγωγούς, οι οποίοι είναι μυημένοι στη φιλοσοφία τους, καθώς και στην τήρηση συγκεκριμένων κανόνων και αρχών κατά την διαδικασία της παραγωγής.

Βασική αρχή που έχει να κάνει επίσης με την ποιότητα του τελικούς προϊόντος είναι και η εφαρμογή παραδοσιακών και οικολογικών τρόπων απεντόμωσης των προϊόντων. Συγκεκριμένα τα προιόντα της παραγωγής απεντομώνονται με κατάψυξη, αφού μετά απο γνωμάτευση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών η μέθοδος αυτή έχει κριθεί αποτελεσματική, ενώ παράλληλα θεωρείται ως μια οικολογική και φιλική προς το περιβάλον μέθοδος καταπολέμησης του Βρούχου των Οσπρίων, η οποία προσδίδει ανώτερη αξία στο προιόν.

Η εταιρεία σήμερα διαθέτει στην αγορά φασόλια "βανίλιες" Φενεού, φασόλια γίγαντες, φασόλια μαυρομάτικα, φάβα, φακές ψιλές, αλλά εξειδικεύεται και στα βότανα, δηλαδή τσάι και ρίγανη απο τους ορεινούς όγκους της περιοχής Φενεού (Χελμός, Ζήρεια, κ.λ.π.). Όλα τα προϊόντα διοχετεύονται στην αγορά υπό το λογότυπο "Δικότυλον".

Το οροπέδιο του Φενεού, στην Κορινθία είναι από τους προικισμένους της Ελλάδας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων και περιστοιχίζεται από τα βουνά της Ζήρειας και του Χελμού - Δείτε όλη τη συνέχεια στο Made in Greece.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ