Η Κέιτ Μίντλεντον θα σχεδιάσει έναν κήπο για τα παιδιά για την Ανθοκομική Έκθεση του Τσέλσι

Η Κέιτ σε ρόλο σχεδιάστριας... 

Η Κέιτ, η δούκισσα του Κέμπριτζ, θα σχεδιάσει για πρώτη φορά έναν κήπο για τη φετινή Ανθοκομική Έκθεση του Τσέλσι, αντλώντας την έμπνευσή της από τις παιδικές της μνήμες και φιλοδοξώντας το έργο αυτό να εμπνεύσει με τη σειρά του τα παιδιά και τις οικογένειες να βγουν από το σπίτι και να επωφεληθούν από την ομορφιά της φύσης.

Θα είναι ένας κήπος που θα παραπέμπει σε "δάσος της Χώρας των θαυμάτων" διά χειρός της Κέιτ και των βραβευμένων αρχιτεκτόνων τοπίου 'Αντρι Ντέιβις και 'Ανταμ Γουάιτ του γραφείου Davies White. Το έργο θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με τη Βασιλική Φυτοκομική Εταιρία για την ετήσια Ανθοκομική Έκθεση του Τσέλσι στο Λονδίνο που διεξάγεται τον Μάιο.

Εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Κένσινγκτον ανέφερε ότι "το έργο αυτό επιδιώκει να ξανακάνει τους ενήλικες να νιώσουν τη μαγεία και το δέος που ένιωθαν ως παιδιά" όταν επισκέπτονταν το δάσος.

Ο κήπος σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ θα γίνει μια δασική περιοχή για οικογένειες και κοινότητες και στόχος του θα είναι να ενθαρρύνει όλες τις ηλικίες, από όλα τα κοινωνικά στρώματα να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να χαίρονται βλέποντας τα φυτά να αναπτύσσονται και να ευδοκιμούν αντλώντας οφέλη για την υγεία και την καλή διαβίωσή τους, τόνισε.

Η Κέιτ, η σύζυγoς του πρίγκιπα Ουίλιαμ, επισκέφθηκε σήμερα τον κοινοτικό κήπο του Βασιλιά Ερρίκου στο Ίσλινγκτον, στο Λονδίνο, όπου μίλησε με εθελοντές για την επίδραση της κηπουρικής και των τροφίμων εγχώριας παραγωγής. Η 37χρονη δούκισσα συνάντησε επίσης μαθητές του δημοτικού σχολείου του Ίσλινγκτον και μίλησαν μαζί για την πίτσα, την παρατήρηση των πτηνών και την αξία της φύσης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ