Ιδού μερικά χρήσιμα tips για να βοηθήσεις το παιδί σου να συνηθίσει το καινούργιο του αδερφάκι

Θα γίνετε ξανά γονείς και ένας από τους προβληματισμούς σας, είναι πώς το παιδί σας θα συνηθίσει την παρουσία από το καινούργιο του αδερφάκι.

Τι μπορείτε να κάνετε για να το βοηθήσετε να μην ζηλέψει, να μη νιώσει πως δεν του δίνετε σημασία και δεν το αγαπάτε πια;

1. Μην το βγάζετε απέξω.
Δώστε του να κάνει και εκείνο δουλειές που αφορούν το καινούργιο αδερφάκι του. Για παράδειγμα, βάλτε το να βοηθήσει στην αλλαγή της πάνας, στο ντύσιμο ή στο μπάνιο του μωρού.

2. Δώστε του το μωρό να το κρατήσει.
Αν το παιδί σας θέλει να πάρει αγκαλιά το αδερφάκι του, μη του το απαγορεύσετε επειδή φοβάστε. Βρείτε μία σταθερή θέση και βοηθήστε το να το κρατήσει. Έτσι, με αυτή την επαφή θα αρχίσουν να έρχονται πιο κοντά. Θα νιώσει, επίσης, πως έχει και εκείνο το δικαίωμα να το κρατάει και όχι μόνο εσείς, αναφέρει το tsemperlidou.gr.

3. Ζητήστε τη συμβουλή του.
Όσο μικρό κι αν είναι το παιδί σας, ζητήστε τη συμβουλή του για διάφορα θέματα που αφορούν το καινούργιο μωρό. Για παράδειγμα, μπορείτε να το ρωτήσετε ποιό όνομα θα ήθελε να του δώσετε ή ποιό ρούχο του αρέσει για να φορέσετε στο νεογέννητο.

4. Αφήστε το να κοιμηθεί και εκείνο μαζί σας.
Σίγουρα το να κοιμάται μόνο του το παιδί σας στο δωμάτιό του και το μωρό στο δικό σας, είναι κάτι που το ενοχλεί. Νιώθει πώς το απομακρύνετε και πως αγαπάτε πιο πολύ το καινούργιο παιδί. Δώστε του, λοιπόν, την ευκαιρία τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες, που το νεογέννητο θα κοιμάται μαζί σας, να κοιμάται και εκείνο όποτε θέλει στο κρεβάτι σας.

5. Μη σταματήσετε ό,τι κάνατε πριν.
Στόχος είναι να μην αλλάξουν οι συνήθειες του παιδιού σας, με τον ερχομό του νέου μέλους. Στα παιδιά αρέσει η σταθερότητα και οι αλλαγές τα ταράζουν. Μη σταματήσετε λοιπόν ό,τι κάνατε μαζί του πριν. Συνεχίστε να έχετε τις ίδιες συνήθειες και δραστηριότητες και απλά, προσθέστε ακόμα ένα μέλος σε αυτές: το καινούργιο μωρό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ