H πρώτη transgender οικογένεια : Ο μπαμπάς γεννήθηκε κορίτσι & ο γιος του τελικά δεν θέλει να είναι αγόρι (φώτο)

Δέχθηκαν πολύ έντονο διαδικτυακό μπούλινγκ αλλά το μόνο που θέλουν είναι να είναι η μικρή Jayden ευτυχισμένη

Με την πρώτη ματιά η φωτογραφία τους, δεν διαφέρει σε τίποτα από τις οικογενειακές φωτογραφίες των ερωτευμένων ζευγαριών που ποζάρουν με την μικρή τους κόρη. Αν όμως προσέξει κάποιος καλύτερα θα καταλάβει ότι δεν υπάρχει τίποτα το συνηθισμένο σ' αυτή τη φωτογραφία.

Transgender boy Jayden Rogers who is 5 years old wants to be a girl, seen here with mother Jody and her partner Greg Rogers

Η πεντάχρονη Jayden Rogers, που φοράει το αγαπημένο της φόρεμα και τα γυαλιστερά της παπούτσια και στέκεται μπροστά από τη μαμά της , Jody , γεννήθηκε αγόρι. Και ο Greg , ο νεαρός άντρας με το μούσι που είναι ο πατέρας της Jayden τα τελευταία τρία χρόνια, γεννήθηκε κορίτσι.

Jayden Rogers who is 5 years old wants to be a girl

Θεωρούνται η πρώτη transgender οικογένεια στη χώρα και η Jayden είναι ένα από τα μικρότερα παιδιά της χώρας που άλλαξε φύλο. Το ζευγάρι γνώριζε ότι υπάρχει μια έντονη συζήτηση για τον μεγάλο αριθμό των νέων που επιθυμούν να αλλάξουν φύλο και αφού η Jayden ήθελε να ζει σαν κορίτσι, η οικογένεια πριν από ένα χρόνο βρέθηκε στο επίκεντρο αυτής της διαμάχης.

The family has suffered a campaign of online abuse centred on the unfounded claim that the parents had somehow cajoled their child into becoming a girl

Γιατί παρόλο που οι δάσκαλοι της Jayden, οι φίλοι και οι περισσότεροι γείτονές τους δέχτηκαν την αλλαγή στο φύλο του παιδιού, υπήρχαν κάποιοι που έκαναν μια καμπάνια διαδίκτυο που μιλούσε για "κακοποίηση" και ισχυριζόταν ότι οι γονείς οδήγησαν το παιδί τους να αλλάξει.

Ο εφιάλτης ξεκίνησε από μια ανώνυμη καταγγελία στα Social Media: Κάποιος, που είδε την Jayden να παίζει έξω από το σπίτι της οικογένειας φορώντας κοριτσίστικα ρούχα, κατηγόρησε το ζευγάρι για "παιδική κακοποίηση".

Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί κοινωνικοί λειτουργοί που εξέτασαν τις κατηγορίες, βρήκαν ότι οι Rogers είναι μια ευτυχισμένη , αγαπημένη οικογένεια, το ζευγάρι λέει ότι τους πρότειναν να αλλάξουν τόπο διαμονής για να λύσουν το πρόβλημα.

Both Jayden’s nursery and school have been incredibly supportive, say her parents, to the point the head teacher invited an LGBT expert in to meet with staff

Αρνήθηκαν επίμονα αλλά δεν σταμάτησαν να δέχονται διαδικτυακό μπούλινγκ, από ανώνυμους τρολ που ισχυρίζονται ότι επειδή ο Greg άλλαξε φύλο έπεισε και την Jayden να κάνει το ίδιο. Έτσι o 27χρονος Greg και η 21χρονη σύντροφος του Jody αποφάσισαν να δώσουν αποκλειστική συνέντευξη στην Daily Mail για να απαντήσουν στους επικριτές τους.

Every day Jayden is given the choice - boys' or girls' uniform? And every day she makes the same decision

O Greg άλλαξε φύλο όταν ήταν 16 ετών. Αφαίρεσε το στήθος του αλλά δεν άλλαξε ακόμη τα γεννητικά του όργανα γιατί είναι κάτι που το φοβάται καθώς μόνο το 60% αυτών των επεμβάσεων έχει επιτυχία.

Ο ίδιος λέει: "Ποτέ δεν ενθάρρυνα την Jayden να κάνει το ίδιο και ανεξάρτητα από το τι υποστηρίζουν κάποιοι, ήμουν αρνητικός σε αυτό στην αρχή. H Jayden δεν έχει ιδέα ότι είμαι transgender. Έχοντας περάσει αυτή τη διαδικασία ο ίδιος, ξέρω πόσο δύσκολο είναι.

Ξέρω ότι στην αρχή υπάρχουν αντικρουόμενα συναισθήματα σχετικά με το τι θέλεις να είσαι και ξέρω ότι το κοινωνικό σύνολο δεν δέχεται εύκολα έναν transgender. Δεν υπάρχει κανένας transgender στον πλανήτη που θα ωθούσε ένα παιδί να κάνει το ίδιο.

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε την Jayden να είναι ευτυχισμένη και ευχαριστήμενη με αυτό που είναι. Αγοράζουμε και αγορίστικα και κοριτσίστικα ρούχα για να επιλέγει αυτά που θέλει και κάνουμε μεγάλες συζητήσεις μαζί της λέγοντας της πως θα την αγαπάμε το ίδιο ανεξάρτητα από το τι θα επιλέξει να είναι.

Το ζευγάρι που έχει το ίδιο επώνυμο παρόλο που δεν είναι παντρεμένο, όταν είδε ότι η Jayden φορούσε κοριτσίστικα ρούχα , αρχικά σκέφτηκε ότι είναι "μια φάση που θα περάσει". Αργότερα όμως κατάλαβαν ότι δεν ήταν έτσι και σκέφτηκαν ότι πρέπει να επιτρέψουν στην Jayden να γίνει κορίτσι στην ηλικία των τεσσάρων ετών για χάρη της ψυχικής της υγείας.

'People are over-complicating it and trying to turn it into something nasty when it is just a five-year-old wanting to be herself,' says Greg

Οι κοινωνικοί λειτουργοί του συμβουλίου του North Lanarkshire, παρακολουθούν την Jayden και μέχρι στιγμής , παρότι αντιλαμβάνονται το ασυνήθιστο της κατάστασης, θεωρούν ότι η μικρή είναι ευτυχισμένη με την οικογένεια της.

Ο Γκρεγκ λέει ότι είναι αποφασισμένος να πολεμήσει ενάντια στις κοινωνικές προκαταλήψεις για το καλό της. Υπάρχουν μερικοί γονείς που δεν αφήνουν τις κόρες τους να παίξουν με την Jayden γιατί γεννήθηκε αγόρι , αλλά δεν μπορεί να αγνοήσει την πλειοψηφία των κατοίκων της κοινότητας που δέχθηκε τον ίδιο και την κόρη του.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ