Κηφισιά: Η αριστοκράτισσα της Αττικής ντυμένη στα Λευκά είναι ένα όνειρο! Βίντεο

Αυτή την εβδομάδα ο καιρός μας χάρισε εντυπωσιακές εικόνες, αφού χιόνισε επιτέλους και στην Αττική! Λευκά τοπία, καλυμμένα με αρκετούς πόντους χιόνι πρόσφεραν πολλά χαμόγελα στους μικρούς και μεγάλους Αθηναίους που ξεχύθηκαν στους δρόμους για να παίξουν με τις χιονόμπαλες.

Η ομορφότερη και πιο αριστοκρατική συνοικία της Αττικής, η Κηφισιά, ντύθηκε κι αυτή στα λευκά και  το αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον εκπληκτικό.

Υπέροχα πλάνα απαθανάτισε η ομάδα του Up Drones και τα μοιράστηκε με τους ιντερνετικούς χρήστες.

Όπως αναφέρει η ομάδα Up Drones στο συμπληρωματικό της κείμενο για το video, η Βίλα Καζούλη που εμφανίζεται στην αρχή του video μας είναι μια παλιά αρχοντική κατοικία που τη συνόδευσαν θρύλοι και δοξασίες, προτού ανακαινιστεί και λειτουργήσει ως χώρος γραφείων του Πράσινου Ταμείου του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Το νεοκλασικό του Αιγυπτιώτη επιχειρηματία στην κατοχή έγινε φρουραρχείο των SS που βασάνιζαν αντιστασιακούς. Εδώ γυρίστηκαν σκηνές της ταινίας «Υπολοχαγός Νατάσα» (η μοναδική στη βεράντα του κήπου, ενώ για λόγους ασφαλείας τα υπόλοιπα έγιναν με παρόμοια σκηνικά), με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Πολλές εξέχουσες προσωπικότητες έχουν φιλοξενηθεί στην έπαυλη, ανάμεσα τους και ο Βασιλιάς Γεώργιος ο Α’.

Για την Κηφισιά, η βίλα Καζούλη, είναι το μοναδικό «παλλαντιανής» αρχιτεκτονικής μορφολογίας κτίσμα, ανάμεσα στην πανσπερμία των αρχιτεκτονικών ρυθμών που συναντάμε στην ευρύτερη περιοχή.

Δείτε περισσότερα στο Made in Greece.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ