Η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στη Ρώμη τα βάζει με την Εκκλησία: Φέρτε το 1,5 εκ ευρώ που μαζεύετε από τα κέρματα στη Φοντάνα ντι Τρέβι

Ποιο είναι το ποσό από τα κέρματα που πετιούνται κάθε χρόνο; 

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της δημάρχου της Ρώμης και της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας σχετικά με το τι πρέπει να συμβεί με τα κέρματα που πετάνε οι τουρίστες στο πλέον διάσημο σιντριβάνι της πόλης, τη Φοντάνα ντι Τρέβι.

Κάθε χρόνο, περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ μαζεύεται στο σιντριβάνι, το οποίο κατά παράδοση δίνεται σε φιλανθρωπική οργάνωση για τη βοήθεια των απόρων.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ilmessaggerο η δήμαρχος Βιρτζίνια Ράτζι θέλει τα κέρματα να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη των υποδομών της πόλης, οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα- με τη φιλανθρωπική οργάνωση Caritas να απαντά πως η απώλεια αυτών των χρημάτων θα πλήξει τους φτωχούς.

«Δεν προβλέπαμε αυτή την εξέλιξη» δήλωσε ο Μπενόνι Αμπαρούς, διευθυντής της Caritas, στην εφημερίδα της συνδιάσκεψης των Ιταλών επισκόπων, Avvenire. «Ελπίζω να μην είναι τελική».

Η Ράτζι εξελέγη το 2016, με το M5S (το Κίνημα Πέντε Αστέρων) που πέρυσι σχημάτισε κυβέρνηση συνασπισμού. Ωστόσο, η δημοτικότητά της πέφτει, καθώς δεν φαίνεται να καταφέρνει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της πόλης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ