4+1 Superfoods στο πρωινό σου πιάτο: Θα σε χορτάσουν & θα σε γεμίσουν ενέργεια!

Ξέρεις πόσο σημαντικό είναι το σωστό ξεκίνημα της μέρας σου.

Τώρα είναι η στιγμή να την απογειώσεις διατροφικά με αυτές τις απλές ιδέες από την Jackie Newgent, RD, συγγραφέα του “1000 Low-Calorie Recipes”. Και το καλύτερο είναι ότι δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις το συνηθισμένο πρωινό σου μενού. :Απλά πρόσθεσε αυτά τα, πλούσια σε διατροφικά στοιχεία, υλικά, αναφέρει το runningmagazine.gr.

1) Λιναρόσπορος

Ρίξε μια κουταλιά του γλυκού λιναρόσπορο στο μπολ με την βρώμη σου, για πλούσιο σε ω-3 λιπαρά πρωινό γεύμα, μαζί με 2 gr ίνες επιπλέον.

2) Φιστίκια Αιγίνης

Άλειψε το ψωμί σου με μέλι και πρόσθεσε ψιλοκομμένα φιστίκια αιγίνης για τα οποία περιέχουν φυτοστερόλες που χαμηλώνουν την χοληστερόλη.

3) Κουρκουμάς

Ρίξε μισή κουταλιά του γλυκού στα χτυπημένα αυγά σου, για να προσθέσεις αντιοξειδωτικά κατά του καρκίνου, στην ομελέτα με λαχανικά.

4) Χούμους

Άλειψε το μισό, ψημένο, ολικής άλεσης κουλούρι σου με 2 κουτάλια της σούπας χούμους για μια κρεμώδη επικάλυψη, πλούσια σε ίνες και πρωτεΐνη. Το χούμους είναι μια κρεμώδης σαλάτα. Παρασκευάζεται από ταχίνι και ρεβύθια, λεμόνι και ελαιόλαδο και την προσθήκη διάφορων καρυκευμάτων.

5) Μούρα

Πρόσθεσε στις βάφλες σου ή στις κρέπες σου μισό φλιτζάνι σμέουρα ή αλλιώς φραμπουάζ, ώστε να καταναλώσεις το 20% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας, της βιταμίνης C που χρειάζεσαι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ