Μπρόκολο, ψητό καλαμάρι, σφυρίδα και συναγρίδα το μενού της Μέρκελ - Ενθουσιασμένη και με το εκμέκ (φώτο)

Ενθουσιάστηκε τόσο που καταπάτησε το πρωτόκολλο

Η υψηλής ποιότητας κουζίνα του εστιατορίου "Πανόραμα" στον Προφήτη Ηλία του Πειραιά φαίνεται πως ικανοποίησε πλήρως την Άνγκελα Μέρκελ. Οι ελληνικές γεύσεις ενθουσίασαν την "σιδηρά κυρία" της Γερμανίας.

Η μόνη απαίτηση που είχε η Γερμανίδα Καγκελάριος ήταν να δειπνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα σε ένα ήσυχο μαγαζί, εκφράζοντας την επιθυμία να γευτεί ψάρι και θαλασσινά με θέα στη θάλασσα.

Για το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου – σε συνεργασία με τον επιτελείο της Καγκελαρίου – ήταν μονόδρομος η επιλογή του κορυφαίου εστιατορίου της Αττικής με την καλύτερη θέα στον Σαρωνικό.

Το μενού περιελάμβανε  ψαρόσουπα με φρέσκια σφυρίδα και συναγρίδα, ψητό χταπόδι και ψητό καλαμάρι, βραστά λαχανικά (μπρόκολο και κολοκυθάκια) , όπως αναφέρει το Pireus Press

Τα πιάτα συνοδεύτηκαν από κόκκινο και λευκό κρασί ενώ για γλυκό οι δυο πολιτικοί ηγέτες δοκίμασαν το φημισμένο χειροποίητο εκμέκ του Πανοράματος, συνοδευόμενο από το επίσης χειροποίητο παγωτό.

 Tο επιδόρπιο συνόδευαν και φρούτα εποχής, μανταρίνι, πορτοκάλι, μήλο και αχλάδι. 

Η Άγκελα Μέρκελ στην κουζίνα

Στην είσοδο του μαγαζιού, την Ανγκέλα Μέρκελ και τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχεται ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Παράσχος Μανιουδάκης, ο οποίος απευθυνόμενος στην Καγκελάριο της Γερμανίας αναφέρει:

«Καλωσήρθατε στον Πειραιά, καλωσήρθατε στο οικογενειακό μας εστιατόριο. Από εδώ η κόρη μου και ο γιος μου».

Αμέσως η Γερμανίδα Καγκελάριος – αφού χαιρετά τον πατέρα και τα δυο παιδιά – ρωτά «Και η μητέρα που είναι;»

Πριν προλάβει να λάβει την απάντηση από την κόρη της οικογένειας Ελένη, η Ανγκέλα Μέρκελ έχει ήδη ξεκινήσει να κατευθύνεται με απόλυτη φυσικότητα προς την κουζίνα, για να χαιρετίσει προσωπικά τη μαμά Μαρία και τη μαγείρισσα του καταστήματος Κάρμεν!

Ενθουσιάστηκε με το μενού και τη θέα 

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του δείπνου, η άφιξη των ηγετών αναμενόταν στο εστιατόριο ΠΑΝΟΡΑΜΑ στις 20:15 ενώ η αναχώρηση ήταν προγραμματισμένη για τις 22:15.

Τελικά οι δυο ηγέτες αναχώρησαν από το μαγαζί στις 12:00 τα ξημερώματα, καθώς η Άνγκελα Μέρκελ ήταν ενθουσιασμένη τόσο με τη θέα όσο και με τις γεύσεις του άκρως ελληνικού-μεσογειακού μενού.

Μάλιστα, η Καγκελάριος φέρεται να είπε λίγο πριν την αναχώρηση, ότι «Δεν θέλω να φύγω, αλλά αύριο έχουμε πρωινό ξύπνημα».

Φάνηκε να απολαμβάνει ιδιαίτερα την ψαρόσουπα (σπεσιαλιτέ του καταστήματος) και το ψητό καλαμάρι, ενώ δεν παρέλειψε να γευτεί και ελληνικό κρασί.

Τελικά, το δείπνο κράτησε παραπάνω από 3 ώρες, καθώς το πρωτόκολλο «πήγε περίπατο» για χάρη του Πειραιά!

Αξίζει να αναφερθεί ότι η κ. Μέρκελ καθόλη τη διάρκεια του δείπνου ήταν ιδιαίτερα προσιτή και ευδιάθετη, ενώ συνομιλούσε με το προσωπικό του καταστήματος που σέρβιρε το τραπέζι των ηγετών.

Όταν έφτασε η ώρα της αναχώρησης, η κ. Μέρκελ ευχαρίστησε θερμά τον ιδιοκτήτη και το προσωπικό – οικογένεια του ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ, ενώ όχι μόνο δεν αρνήθηκε να φωτογραφηθεί μαζί τους, αλλά για περίπου 10 λεπτά συνομίλησε με όλες και όλους «στο όρθιο» όπως λέμε στην Ελλάδα.

Εντύπωση προκάλεσε και η άνεση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αφού συνόδευσε την κ. Μέρκελ στο αυτοκίνητό της, επέστρεψε στο μαγαζί και για περίπου 10 λεπτά συνομίλησε με τους «αφανείς ήρωες» της βραδιάς, ευχαριστώντας τους θερμά που έβγαλαν τον Πειραιά και την Ελλάδα ασπροπρόσωπους, όπως αναφέρει το Pireus Press

 

Παράσχος Μανιουδάκης: Βάλαμε τα δυνατά μας

«Εμείς βάλαμε τα δυνατά μας, όπως κάνουμε άλλωστε καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια, προκειμένου να βγάλουμε τον Πειραιά και την Ελλάδα μας ασπροπρόσωπους και θέλω να πιστεύω ότι τα καταφέραμε, αν κρίνω και από την θερμά λόγια τόσο της Καγκελαρίου όσο και του Έλληνα Πρωθυπουργού, δήλωσε στο Pireus Press ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Παράσχος Μανιουδάκης

 Αυτό το δείπνο αποτελεί πρώτα και πάνω από όλα διαφήμιση για τον Πειραιά μας, την πόλη που γεννηθήκαμε, ζούμε και εργαζόμαστε, την πόλη που αγαπάμε.

Θέλω ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω όλους τους αφανείς ήρωες, που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχή διοργάνωση ενός τόσο σημαντικού δείπνου.

Τους δερφούς Σκλάβους από τους Φούρνους Ικαρίας, που μας επιλέγουν να στέλνουν τα ψάρια τους στον Πειραιά.Τα Ιχθυοπωλεία «Η ΠΑΡΟΣ» στο Λιμάνι και «Λουκάκη» στο Νέο Φάληρο.

Τη Μαρία Γαβριηλίδου από την αγορά του καταναλωτή «ΕΝΑΛΙΟΝ» στο Ρέντη, για την ντόπια σφυρίδα. Το ανθοπωλείο Garden επί της Ελ. Βενιζέλου στον Πειραιά για τις όμορφες συνθέσεις.

Τους μεγάλους Έλληνες σεφ, τον κ. Μαμαλάκη τον κ. Λαζάρου και τον κ. Σκαρμούτσο γιατί δεν αρνήθηκαν ποτέ τις πολύτιμες συμβουλές τους όταν τις ζητήσαμε.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Πειραιώτες και ιδιαίτερα στους γείτονές μας κατοίκους του Προφήτη Ηλία, για την ταλαιπωρία που πιθανώς να υπέστησαν λόγω των υψηλών μέτρων ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ