Story of the Day: 13χρονη δραπέτευσε από τον απαγωγέα και δολοφόνο των γονιών της - Ήταν σαν φάντασμα (φώτο-βίντεο)

Η δύναμη της θέλησης της να ελευθερωθεί και να γλυτώσει την έκαναν ηρωίδα 

Η αστυνομία του Ουισκόνσιν είχε απαγγείλει κατηγορίες σε  έναν 21χρονο άνδρα που δολοφόνησε τους γονείς ενός 13χρονου κοριτσιού τον περασμένο Οκτώβριο για να την απαγάγει.Ο Τζέικ Τόμας Πάτερσον συνελήφθη με δύο κατηγορίες: για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού και για απαγωγή ανηλίκου δήλωσε την Παρασκευή η αστυνομία. 

Η 13χρονη Jayme Closs βρέθηκε ζωντανή από τους γείτονες του ύποπτου την Πέμπτη.Είχε δραπετεύσει με τα πόδια από ένα απομακρυσμένο σπίτι, όπου είχε κρατηθεί χωρίς την θέληση της  μετά τη δολοφονία των γονιών της.

Όταν βρέθηκε το κορίτσι ήταν «σαν φάντασμα», βρόμικη και αδυνατισμένη, αφού κατά τα φαινόμενα κατάφερε να το σκάσει από τον άνδρα που την είχε απαγάγει. Η διπλή δολοφονία του Τζέιμς και της Ντενίζ Κλος και η εξαφάνιση της μικρής Τζέιμι σόκαρε όλη την Πολιτεία, πριν από τρεις μήνες και οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανό το κορίτσι εξανεμίζονταν όσο περνούσαν οι μέρες

Jake Thomas Patterson - Ο απαγωγέας - Φώτο: AFP

 

Η Jayme συνάντησε ξανά τη θεία της, δήλωσαν αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή και «είναι τόσο καλά όσο το επιτρέπουν οι περιστάσεις».Περιέγραψαν τον Jayme ως "μόνο στόχο" του υπόπτου και δήλωσαν ότι "κρατούνταν χωρίς τη θέληση της".

Η Τζέιμι με τη θεία της

 

Οι αστυνομικοί δεν αναφέρθηκαν εκτενώς στον λόγο για τον οποίο ο Πάτερσον απήγαγε την Jayme. Ο σερίφης της κομητείας Barron Chris Fitzgerald είπε ότι το κορίτσι δεν είχε συνδεθεί με τον κ. Patterson στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο ύποπτος δεν είχε καμία επαφή με κανέναν άλλον στην οικογένεια.

Φώτο:EPA

Όπως δήλωσε ο ίδιος, οι πληροφορίες της αστυνομίας ήταν «περιορισμένες» και η  Jayme εξακολουθεί να δίνει κατάθεσεις για όσα συνέβησαν, αφού εξετάστηκε από γιατρούς και έφυγε από το νοσοκομείο στο οποίο είχε μεταφερθεί για να την φροντίσουν.

"Υπάρχει μια διαδικασία επανένωσης με τους συγγενείς η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη τώρα: Περιλαμβάνει ιατρική διανοητική αξιολόγηση, εξέταση από ντετέκτιβ και πράκτορες του FBI, και στη συνέχεια επανένωση με την οικογένεια", είπε ο ίδιος.

"Είναι εκπληκτική  η θέληση εκείνου του 13χρονου κοριτσιού να επιβιώσει και να δραπετεύσει". " Η Jayme είναι ο ήρωας σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι 'αυτό.", συμπλήρωσε ο Barron Chris Fitzgerald

Πως βρέθηκε η Jayme

Η Jayme βρέθηκε την Πέμπτη στη μικρή πόλη Gordon, περίπου 70 μίλια (110 χλμ.) από το σπίτι του στο Barron.Σύμφωνα με τον σερίφη Tom Dalbec, η αστυνομία του Gordon εντόπισε και συνέλαβε τον  Patterson 11 λεπτά αργότερα, χάρη στην περιγραφή του οχήματός του που έδωσε η Jayme.

Ο ειδικός πράκτορας του FBI Justin Tolomeo είπε στους δημοσιογράφους: "Σε περιπτώσεις όπως αυτή χρειαζόμαστε συχνά μια μεγάλη βοήθεια - ήταν η ίδια η Jayme που μας έδωσε αυτή την βοήθεια"

Ο Σερίφης Φίττζεραλντ δήλωσε ότι οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακόμα πώς δραπέτευσε η Τζέιμι από την αγροτική κατοικία ή πώς ο ύποπτος την κρατούσε εκεί.

Φώτο: AFP : Η περιοχή που βρέθηκε η Τζέιμι

 

Είπε ότι ο ύποπτος δεν ήταν στο σπίτι όταν η Jayme τον εγκατέλειψε και ότι πιθανότατα οδηγούσε  στην περιοχή ψάχνοντας την, όταν η αστυνομία τον συνέλαβε.

Η  καθηγήτρια Jeanne Nutter είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της  όταν βρήκε την Jayme την Πέμπτη. Είπε στο Associated Press ότι το κορίτσι φώναζε; "Παρακαλώ βοηθήστε με, δεν ξέρω που είμαι, είμαι χαμένη".

Η κυρία Nutter είπε ότι η Jayme ήταν πολύ αδύνατη, βρώμικη και φορούσε παπούτσια πολύ μεγάλα για τα πόδια της. Οδήγησε  την Jayme στο σπίτι των γειτόνων της Kristin και Peter Kasinskas, καθώς ήταν μακρύτερα από εκεί που βρήκε το κορίτσι.

"Ήταν σαν να έβλεπα ένα φάντασμα", δήλωσε ο κύριος  Kasinskas στο Minneapolis Star Tribune.  «Μάλλον δεν είχε κάνει ούτε ένα μπάνιο» και «ήταν σε κατάσταση σοκ», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι η 13χρονη μίλησε ελάχιστα.Σύμφωνα με πληροφορίες, η Jayme έμεινε στο σπίτι για περίπου 20 λεπτά, και εκεί της έδωσαν τροφή και νερό.

Η περιοχή όπου τελικά βρέθηκε η Jayme είναι μια απομακρυσμένη κοινότητα με περίπου 30 σπίτια κοντά στον ποταμό Eau Claire, σύμφωνα με το Star Tribune.

Κατά τη διάρκεια της  αναζήτησης της Jayme, αξιωματούχοι του FBI,  και αστυνομικοί  είχαν λάβει χιλιάδες περιγραφές. Η Τζέιμι μπόρεσε πάντως να πει το όνομα του απαγωγέα, το χρώμα και τη μάρκα του αυτοκινήτου του. Υποστήριξε επίσης ότι δεν τον γνώριζε πριν από τον θάνατο των γονιών της.

Σύμφωνα με τον σερίφη του Μπάρον, ο Πάτερσον είχε προσχεδιάσει την απαγωγή σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ