Εντυπωσιακή η βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου στην πρώτη δεξίωση του χρόνου (φώτο)

Επανήλθε στα καθήκοντα της με επίσκεψη σε έκθεση ζωγραφικής στο Παρίσι

Η βασίλισσα Ματθίλδη και ο σύζυγός της, ο βασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου, παρέθεσαν χθες βράδυ την καθιερωμένη δεξίωση για το νέο έτος στα Ανάκτορα των Βρυξελλών στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι των περισσότερων ευρωπαϊκών οργάνων που εδρεύουν στη βελγική πρωτεύουσα.

Το βασιλικό ζεύγος υποδέχτηκε τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον πρόεδρο, τους αντιπροέδρους και τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τους μόνιμους αντιπροσώπους και τους αναπληρωτές τους των χωρών της ΕΕ, τους αντιπροσώπους των χωρών μελών στην Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας, τους αντιπροσώπους στη Στρατιωτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους επικεφαλής διαπιστευμένων αποστολών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Για την εορταστική εκδήλωση, η 45χρονη Ματθίλδη επέλεξε ένα νέο φόρεμα του βέλγου σχεδιαστή Dries Van Noten, bleu nuit με χρυσά φύλλα στο ντεσέν του, το οποίο συνδύασε με χρυσό τσαντάκι της βελγίδας σχεδιάστριας Diane Von Furstenberg και γόβες στο ίδιο χρώμα.

Μετά τις παραδοσιακές διακοπές των Χριστουγέννων τις οποίες πέρασε με τον σύζυγό της και τα τέσσερα παιδιά τους στην Αίγυπτο, η βασίλισσα του Βελγίου επέστρεψε στα καθήκοντά της την Τετάρτη 9 του μηνός, πηγαίνοντας στην έκθεση του Βέλγου ζωγράφου Fernand Khnopff στο Παρίσι.

Η βασίλισσα Ματθίλδη παρέστη στα εγκαίνια της έκθεσης που διοργανώθηκε σε συνεργασία του  Petit Palais του Παρισιού, με  τα Βασιλικά Μουσεία Καλών Τεχνών του Βελγίου, Η βασίλισσα του Βελγίου, περιηγήθηκε στην έκθεση και θαύμασε τα έργα του διάσημου ζωγράφου. Για την περίσταση επέλεξε ένα κομψότατο μεταλικό φόρεμα που συνδύασε με μαύρες γόβες.

Εκεί η Ματθίλδη συνάντησε και τον πρέσβη του Βελγίου στη Γαλλία Francois de Kerchove d'Exaerde, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ