Good news: Ανεβάστε στο Instagram φωτογραφία από την έκθεση Λεονάρντο Ντα Βίντσι & κερδίστε ταξίδι στη Ρώμη

Το πιο αινιγματικό χαμόγελο κερδίζει

«Ήταν ο Λεονάρντο ντα Βίντσι η μεγαλύτερη ιδιοφυΐα όλων των εποχών; Πιθανότατα θα δυσκολευτείτε πολύ να βρείτε κάποιον άλλο ανταγωνιστή που να μπόρεσε να φτάσει τη σημασία και το εύρος των επιτευγμάτων του. Δεν ήταν μόνο ένας λαμπρός και σεβαστός καλλιτέχνης, γλύπτης και μουσικός της Αναγέννησης, αλλά και ένας αφοσιωμένος επιστήμονας, εφευρέτης, μαθηματικός, μηχανικός και αρχιτέκτονας- και αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου».

Αυτά σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Μπρους Πίτερσον, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παραγωγής Grande Exhibitions στον κατάλογο της έκθεσης «Leonardo Da Vinci - 500 Χρόνια Ιδιοφυΐας» που φιλοξενείται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι από τις 30 Νοεμβρίου 2018 έως και τις 30 Μαρτίου 2019. Μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα ν' ανακαλύψει τη ζωή και το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη που έθεσε τα θεμέλια για κάποιες από τις σημαντικότερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας.

Με τη συνδρομή του Μουσείου Leonardo da Vinci στη Ρώμη, του Ινστιτούτου Lumiere Technology στο Παρίσι, αλλά και ειδικών από Ιταλία και Γαλλία, η έκθεση τιμά τον Λεονάρντο ντα Βίντσι 500 χρόνια μετά τον θάνατό του επιδεικνύοντας το πλήρες φάσμα των επιτευγμάτων του.

Στην έκθεση σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν, μεταξύ άλλων, 75 μοντέλα των εφευρέσεών του, αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδίκων του και συνολικά πάνω από 200 εκθέματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με το Μουσείο Leonardo da Vinci της Ρώμης. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία ν' ανακαλύψουν τα μυστικά της Μόνα Λίζα, μέσα από μία λεπτομερή επιστημονική ανάλυση και παρουσίαση του πιο διάσημου έργου τέχνης στον κόσμο από τον Γάλλο αρχαιολόγο και κινηματογραφιστή Πασκάλ Κοτ.

Οι επισκέπτες καλούνται να κρατήσουν το εισιτήριό τους, να ποζάρουν με το πιο αινιγματικό τους χαμόγελο σε όποιο σημείο της έκθεσης επιλέξουν και να ανεβάσουν τη φωτογραφία στο προφίλ τους στο Instagram, χρησιμοποιώντας το hashtag #davinciathens.

H φωτογραφία με το πιο αινιγματικό χαμόγελο που θα αποσπάσει τα περισσότερα likes θα κερδίσει ένα ταξίδι για δύο άτομα στη Ρώμη με δύο διανυκτερεύσεις.

 

Ωράριο Λειτουργίας: 9.00 - 23.00 καθημερινά (τελευταία είσοδος: 21.00).

Τιμές εισιτηρίων: Από 15 ευρώ. Παρέχονται εκπτωτικά οικογενειακά πακέτα εισιτηρίων, καθώς και η δυνατότητα ξενάγησης. Ειδικές τιμές για γκρουπ άνω των 20 ατόμων.

Η είσοδος στην έκθεση επιτρέπεται σε παιδιά άνω των 4 ετών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ