Εσείς ξέρετε τον συγκινητικό και όμορφο λόγο που δημιουργήθηκαν οι Xρυσές Σφαίρες;

Εσείς ξέρατε την ιστορία; 

Ενώ έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε λαμπερές παρουσίες και όμορφα ζευγάρια στο κόκκινο χαλί των Golden Globe Awards υπάρχουν δύο γεγονότα σχετικά με την δημιουργία τους που θα σας εκπλήξουν.

Οι Χρυσές Σφαίρες θεωρούνται από τα πιο σημαντικά κινηματογραφικά βραβεία και αποτελούν μεγάλη διάκριση για τους ηθοποιούς και τις ταινίες που κερδίζουν. Οι μεγάλες κινηματογραφικές εταιρείες παραγωγής χρησιμοποιούν τις υποψηφιότητες και τις διακρίσεις των ταινιών τους στις Χρυσές Σφαίρες στην εμπορική προώθηση των ταινιών.

Παρόλα αυτά ο λόγος που δημιουργήθηκαν είναι πραγματικά υπέροχος. Ο φορέας που διοργανώνει την εκδήλωση είναι η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Hollywood Foreign Press Association) του Χόλυγουντ, η οποία αποτελείται από δημοσιογράφους που διαμένουν στο Χόλυγουντ και αρθρογραφούν σε εφημερίδες και περιοδικά εκτός των Η.Π.Α.

Οι δημοσιογράφοι ξεκίνησαν τον θεσμό αυτό το 1940, για να κάνει κάτι και να αποσπάσει τον αμερικανικό λαό από τον πόλεμο.

Μετά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ το Δεκέμβριο του 1941, οι δημοσιογράφοι σχημάτισαν την οργάνωση και έδωσαν το σύνθημα «Ενότητα χωρίς διακρίσεις θρησκείας ή φυλής».

Ενώ αντιμετώπισαν μερικές δυσκολίες στην αρχή με χαμηλή συμμετοχή και έλλειψη υποστήριξης από την κινηματογραφική βιομηχανία, τελικά μεγάλωσε και τα πρώτα βραβεία Χρυσής Σφαίρας διεξήχθησαν τον Ιανουάριο του 1944.

Με τα χρόνια, σύμφωνα με το popsugar τα βραβεία Golden Globe έδωσαν επίσης τη δυνατότητα στο HFPA να δωρίσουν περισσότερα από 23,9 εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που σχετίζονται με την ψυχαγωγία, καθώς και χρηματοδότηση υποτροφιών και άλλων προγραμμάτων για μελλοντικούς επαγγελματίες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Το 2015, οι δωρεές έφθασαν πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις που προορίζονταν για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ