Η Ιμάν έγινε 63: Η γαζέλα της πασαρέλας και σύζυγος του αξέχαστου Ντέιβιντ Μπόουι μοιάζει 30αρα (φώτο- βίντεο)

Η δραστήρια γύναικα που απέδειξε στον κόσμο ότι τα μοντέλα μπορούν να έχουν και ισχυρή προσωπικότητα

Ο  Ντέιβιντ Μπάουι την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα: «Σκεφτόμουν πώς θα ονομάσουμε τα παιδιά μας απ’ την πρώτη νύχτα που γνωριστήκαμε», έλεγε.  Η Ιμάν γεννήθηκε στο Μογκαντίσου της Σομαλίας. Το όνομα που της έδωσαν οι γονείς ήταν ήταν Zahra, που σημαίνει «λουλούδι της ερήμου». «Ιμάν» σημαίνει «έχε πίστη» και έτσι την αποκαλούσε ο παππούς της.

Ήταν το πρώτο κορίτσι στην οικογένειά της μετά από γενιές αγοριών και ο παππούς της το έλεγε, εννοώντας «έχε πίστη, κάποια στιγμή θα γεννηθεί και κορίτσι». 

Το σούπερ μόντελ από τη Σομαλία ήταν η γυναίκα σύμβολο, που μάγεψε μόδιστρους και πασαρέλες, πριν κατακτήσει και την καρδιά του  Ντέιβιντ Μπάουι. 

Η  «Βασίλισσα της Αφρικής», όπως συνήθιζε να την αποκαλεί ο  "πατριάρχης της μόδας" Ιβ Σεν Λοράν, έχει αποσυρθεί εδώ και χρόνια από τον χώρο του modeling για να ταχθεί ολόψυχα τόσο στις επιχειρηματικές της προσπάθειες και την οικογένειά της όσο και το σοβαρό φιλανθρωπικό της έργο στη γενέτειρά της, την οποία δεν ξέχασε φυσικά ποτέ.

Η Ιμάν ήταν το πρώτο μαύρο μοντέλο από την Αφρική που απέσπασε φήμη και διασημότητα ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη μαύρη ομορφιά στη λευκή Δύση. Πλέον υπηρετεί τη Μητέρα Αφρική από μια νέα θέση, μαχόμενη για κοινωνική δικαιοσύνη στη Σομαλία αλλά και για τα κρούσματα ρατσισμού στη βιομηχανία του θεάματος

Η οικογένειά της ήταν προοδευτική και ο διπλωμάτης πατέρας της, πρεσβευτής της χώρας στην Τανζανία, επέμενε να μεγαλώνει τη μοναχοκόρη του όσο πιο φιλελεύθερα μπορούσε.

Η μικρή Ιμάν φοίτησε έτσι σε ιδιωτικό καθολικό σχολείο θηλέων, καθώς θεωρήθηκε προοδευτικότερο από το δημόσιο ισλαμικό εκπαιδευτικό σύστημα της περιόδου, και ήταν μάλιστα πολύ καλή μαθήτρια, έτσι προσηλωμένη καθώς έδειχνε στα γράμματα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Holidays! Follow @imancosmetics for a chance to win one of our products for you and a friend this week. #IMANHolidayGlam #IMANcosmetics

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IMAN (@the_real_iman) στις

Η αρχή της μεγάλης καριέρας

Το 1973 η  Ιμάν είναι πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Ναϊρόμπι . Δύο χρόνια αργότερα, στους δρόμους του Ναϊρόμπι την εντόπισε ο διάσημος φωτογράφος μόδας Peter Beard και έτσι μετακόμισε ξαφνικά στις ΗΠΑ για να εργαστεί ως μοντέλο.

Η πρώτη της φωτογράφηση ήταν για την Vogue  το 1976. Σύντομα έγινε εξώφυλλο στα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας και καθιερώθηκε ως Super Model. Η ψηλή φιγούρα της, ο μακρύς λεπτός λαιμός της, τα στιλπνά μαλλιά της, έκαναν τον κόσμο της μόδας να "προσκυνήσει" την εξωτική της ομορφιά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#tbt 1991 Los Angeles Forever grateful to Teddy Antolin for setting a blind date with me and David! A true Cupid and definitely our angel. #ForeverGrateful

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IMAN (@the_real_iman) στις

Έγινε η μούσα των πιο μεγάλων μόδιστρων του κόσμου: Της Ντόνα Κάραν , του Ισέι Μιγιάκε, του Τζάνι Βερσάτσε. Ήταν η αγαπημένη του Ιβ Σεν Λοράν που την αποκαλούσε "ονειρική γυναίκα".

Στη διάρκεια της 14χρονης καριέρας της , την φωτογράφησαν οι πιο διάσημοι φωτογράφοι του κόσμου. Ανάμεσα τους οι Χέλμουτ Νιούτον, Richard Avedon, Ιρβιν Πεν και Άνι Λίμποβιτς.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“May your choices reflect your hopes, not your fears.” Nelson Mandela Rest in Power 1918-2013

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IMAN (@the_real_iman) στις

Η Ιμάν αποσύρθηκε επισήμως από τις πασαρέλες το 1989, τιμώντας την επιλογή της και μην κοιτώντας ποτέ πίσω. Έκοψε μάλιστα κάθε δεσμό με τη Νέα Υόρκη ώστε αν κάτι τύχαινε στη ζωή της, να μην μπορεί να επιστρέψει στο modeling και παραβεί έτσι τον λόγο της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#SelfieSunday

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IMAN (@the_real_iman) στις

Αφού μετακόμισε στο Λος Άντζελες, γνώρισε τον Βρετανό θρύλο της μουσικής το 1990. Δύο χρόνια αργότερα, ο κεραυνοβόλος έρωτας κατέληξε σε γάμο στη Λοζάνη της Ελβετίας (24 Απριλίου 1992), τον οποίο ωστόσο επανέλαβαν δύο μήνες αργότερα σε παρεκκλήσι της Ιταλίας. Παρά τις φήμες ότι η ένωσή τους ήταν διαφημιστικό κόλπο, ο γάμος τους παραμένει ένας από τους ευτυχέστερους και πιο μακρόβιους της παγκόσμιας showbiz.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#selfiesunday

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IMAN (@the_real_iman) στις

Καλυντικά με την υπογραφή της

Το 1994 η Ιμάν λάνσαρε τη δική της σειρά από καλλυντικά για έγχρωμες γυναίκες, καθώς ό,τι κυκλοφορούσε στην αγορά δεν ήταν κατάλληλο για μαύρο δέρμα. Τα καινοτόμα προϊόντα της Ιμάν με την υπογραφή της, Iman Collection, στόχευαν σε Αφρικάνες, Λατίνες, Ασιάτισσες και Ινδιάνες και βρήκαν αμέσως τεράστια απήχηση στον κόσμο, αν και σύντομα το επιχειρηματικό της παράδειγμα θα μιμούνταν οι κολοσσοί της αγοράς κυκλοφορώντας τα δικά τους σκευάσματα για μη λευκές επιδερμίδες!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#SelfieSunday in @glemaud

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IMAN (@the_real_iman) στις

Οι εμφανίσεις στο γυαλί

Η Ιμάν εμφανίστηκε δύο φορές στη σειρά "Οι σκληροί του Μαιάμι".  Επίσης εμφανίστηκε στην σειρά "Κόσμπι Σόου". Στον κινηματογράφο έπαιξε στην βραβευμένη με όσκαρ ταινία "Πέρα από την Αφρική" δίπλα στους Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Μέριλ Στριπ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#FBF @wmag #IMANarchive

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IMAN (@the_real_iman) στις

 Το 1992 κατάφερε να πείσει το BBC να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ στην μπαρουτοκαπνισμένη Σομαλία («Somalia Diary»), η οποία υπέφερε τα πάνδεινα έκτοτε.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My always! #ArtSaturday @renalabo_art #BowieForever

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IMAN (@the_real_iman) στις

Η δραστήρια γυναίκα

Η Ιμάν δεν περιορίστηκε στις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Έχει κάνει τεράστιο φιλανθρωπικό έργο σε πολλά ιδρύματα για το οποίο έχει βραβευτεί. Ως ακτιβίστρια σε διάφορα μέτωπα, διατηρώντας πάντα άσβεστο το φιλανθρωπικό της έργο στη γενέτειρά της. Ένωσε τις δυνάμεις της με αναρίθμητους φιλανθρωπικούς φορείς, δάνεισε την παγκοσμίου φήμης εικόνα της σε τόσους και τόσους σκοπούς και συντάχθηκε ακούραστα με όποιον είχε ένα κοινωνικό όραμα που ήθελε να κάνει πράξη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#BeautyFriday Best part of going out is getting ready! Makeup & photo @porschefabulous Get the look @imancosmetics #IMANcosmetics

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IMAN (@the_real_iman) στις

Η μεταμόρφωσή της από μοντέλο σε επιχειρηματία και ακτιβίστρια ολοκληρώθηκε σιγά-σιγά, αν και το 2000 βρήκε και πάλι τον ρόλο της ζωής της, όταν υποδέχθηκε στα 44 της χρόνια ζωής ένα κοριτσάκι, καρπό του γάμου της με τον Μπάουι.

Σήμερα, στα 63 της,  παραμένει όμορφη και λαμπερή, μοιάζει δεκαετίες νεώτερη και συνεχίζει ακάθεκτη να μαγεύει την οικουμένη μέσα από τους νέους ρόλους που επιφυλάσσει η ίδια στον εαυτό της, αφού μεταμόρφωσε βέβαια την εικόνα των μοντέλων σε γυναίκες με προσωπικότητα

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ