"Γολγοθάς" για 201 επιβάτες: Αντί για τη Θεσσαλονίκη το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Ρουμανία - Ο Χρ. Σπίρτζης έστειλε πτήση της Aegean να τους παραλάβει

Έντεκα πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο "Μακεδονία" δεν κατάφεραν να προσγειωθούν λόγω καιρού

Προβλήματα στην λειτουργία του αεροδρομίου «Μακεδονία» προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία του τελευταίου 24ωρου που πλήττει όλη τη χώρα.

Έντεκα πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο "Μακεδονία" δεν κατάφεραν να προσγειωθούν λόγω της χαμηλής νέφωσης, που επικρατεί από χθες, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου. 

Οι πτήσεις ήταν από Λάρνακα, Αθήνα, από Ηράκλειο, Άμστερνταμ και από Λονδίνο. 

Σε μία από αυτές, την πτήση της Ryanair με 201 επιβάτες από Λονδίνο, το αεροσκάφος προσγειώθηκε τελικά στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, έζησαν μεγάλη ταλαιπωρία

Από την πλευρά της η ελληνική πρεσβεία στη Ρουμανία δηλώνει αδυναμία να τους εξυπηρετήσει, με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν τρόπο να επιστρέψουν στην Ελλάδα

«Μας πέταξαν στο αεροδρόμιο. Μας είπαν στην αρχή να μην βγούμε από το αεροσκάφος, μετά να βγούμε. Δεν έχουμε καμία ακριβή υπεύθυνη ενημέρωση. Στις προσπάθειες που κάναμε να επικοινωνήσουμε με την πρεσβεία, τα περισσότερα τηλέφωνα δεν λειτουργούσαν. Κάποια στιγμή μας απάντησαν ότι δεν είναι δική τους αρμοδιότητα, παρά μόνο αν έχουν χαθεί ταξιδιωτικά έγγραφα», κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ένας από τους επιβάτες. «Δεν υπάρχει κάτι να φάμε. Δεν μας έχουν δώσει ένα ποτήρι νερό. Κάποιοι πήραν το λεωφορείο σε αυτές τις τραγικές καιρικές συνθήκες», συμπλήρωσε.

Να σημειωθεί ότι οι επιβάτες, μεταξύ των οποίων μητέρες με βρέφη και ηλικιωμένοι, βρίσκονται ήδη περισσότερες από δέκα ώρες στην αίθουσα παραλαβής αποσκευών του αερολιμένα στην Τιμισοάρα, χωρίς φαγητό και νερό, καθώς δεν υπάρχει άλλος χώρος να φιλοξενηθούν μέχρι να αναχωρήσουν για την Ελλάδα οδικώς, για ένα ταξίδι πολλών ωρών σε χιονισμένους και παγωμένους δρόμους.

Ο κ. Παπάζογλου δήλωσε ότι αποχιονιστικά μηχανήματα καθαρίζουν το αεροδρόμιο από το χιόνι συνεχώς και έχει ομαλοποιηθεί η λειτουργία του.
Οι επιβάτες πριν την αναχώρηση τους για το αεροδρόμιο πρέπει να επισκέπτονται την ιστοσελίδα skg-airport.gr, για να ενημερώνονται για τα ακριβή δρομολόγια των πτήσεων.

Ο Χρ. Σπίρτζης έστειλε πτήση της Aegean να παραλάβει τους 201 εγκλωβισμένους επιβάτες στη Ρουμανία

Λύση με μέριμνα του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, δόθηκε για την επιστροφή των 201 επιβατών που εγκλωβίστηκαν στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας.

Ο κ .Σπίρτζης μόλις ενημερώθηκε σήμερα το πρωί οτι αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους (Ryan air) είχε αφήσει στο Αεροδρόμιο της Τιμισοάρα της Ρουμανίας τους Ελληνες επιβάτες καθώς δεν είχε καταφέρει να προσγειωθεί η πτήση της από Λονδίνο χθες το βράδυ στο Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης κινητοποιήθηκε αμέσως μαζί με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Θάνο Βούρδα και έστειλαν πτήση άλλης αεροπορικής εταιρείας (Aegean) να τους παραλάβει.

Οι επιβάτες είχαν τηλεφωνήσει απο τις 6 το πρωί στους τηλεοπτικούς σταθμούς καταγγέλλοντας την εταιρεία και ζητούσαν βοήθεια.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ