Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Το μουρουνέλαιο είναι ο απόλυτος σύμμαχος κατά της γήρανσης - Μας διατηρεί νέους

Όλα όσα αποκαλύπτουν επιστημονικές έρευνες.

Το γήρας φυγείν αδύνατον! Η συγκεκριμένη φράση αποτελεί παράφραση του γνωστού ρητού του Πλάτωνα, η οποία ωστόσο αποδίδει μία δυσάρεστη πραγματικότητα.

Η γήρανση είναι μία διαδικασία ανεπιθύμητη, αλλά δυστυχώς με την πάροδο του χρόνου αναπόφευκτη. Ένα φαινόμενο το οποίο λόγω της έλευσης του καλοκαιριού και μέσω της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο μπορεί να επιταχυνθεί.

Το ζητούμενο όμως είναι πως μπορεί να καθυστερήσει και πως αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της διατροφής.

Τι λένε για το θέμα αυτό οι επιστημονικές έρευνες;

Εκτενή βιβλιογραφικά δεδομένα θεωρούν ως σημαντικούς παράγοντες τόσο τον περιορισμό των θερμίδων όσο και την επαρκή διατροφική πρόσληψη όλων των μικροθρεπτικών συστατικών: βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων κ.λπ.

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω φαίνεται να επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην προστασία κατά της γήρανσης και των νοσημάτων φθοράς, στη προστασία από δερματικές αλλοιώσεις, στη διατήρηση της ζωτικότητας και στην ποιοτική και ποσοτική παράταση της διάρκειας της ζωής, σύμφωνα με τον διαιτολόγο-διατροφολόγο Δημήτρη Γρηγοράκη στο logodiatrofis.gr.

Στην προσπάθεια αυτή συστρατεύονται τόσο τα τρόφιμα με όλες τις διατροφικές ουσίες που περιέχουν, όσο και τα διαιτητικά συμπληρώματα, όπως είναι το μουρουνέλαιο.

Πώς το μουρουνέλαιο μπορεί να αναστέλλει τη γήρανση

Το μουρουνέλαιο μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά το οξειδωτικό στρες που παρατηρείται κατά τη γήρανση και κατ’ επέκταση να βελτιώσει τις λειτουργίες του εγκεφάλου και τη δερματική υγεία.

Οι μηχανισμοί μέσω των οποίων πραγματοποιούνται τα παραπάνω φαινόμενα περιλαμβάνουν την προαγωγή της επικοινωνίας μεταξύ των νεύρων μέσω των νευρικών σημάτων, καθώς και την αναστολή της δράσης των οξειδωτικών και φλεγμονωδών παραγόντων (π.χ. παράγοντας kapaB).

Συνολικά, υποστηρίζεται ότι μπορεί να βελτιώσει τα συνολικά επίπεδα της υγείας, να ενισχύσει τη γνωσιακή και νευρική λειτουργία ή να αυξήσει την ιπποκαμπική πλαστικότητα αναστέλλοντας τη φυσική διαδικασία της γήρανσης.

Σύμφωνα με ερευνητές από τη Βοστόνη: «Ο συνδυασμός των θρεπτικών ουσιών που βρίσκονται στο μουρουνέλαιο (βιταμίνες Α, D, E και ω-ε λιπαρά) παρέχει μεγαλύτερα προστατευτικά αποτελέσματα σε σχέση με κάθε θρεπτική ουσία που λαμβάνεται μεμονωμένα». Το φαινόμενο της προστατευτικής του δράσης φαίνεται να είναι συνολικό (συνεργικό) και όχι αποτέλεσμα μίας συγκεκριμένης θρεπτικής ουσίας.

Συμπερασματικά, τα υψηλά διατροφικά χαρακτηριστικά και η ασφάλεια του μουρουνέλαιου συμβάλλουν στην αναστολή της γήρανσης και στην προστασία του δέρματος.

Βέβαια, προκειμένου να επωφεληθούν μέγιστα από τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνουν μουρουνέλαιο υψηλής ποιότητας!

Τα αποτελέσματα του μουρουνέλαιου είναι εντυπωσιακά τόσο στην πρόληψη των χρόνιων εκφυλιστικών νοσημάτων, όσο και στην αναστολή της φυσικής διαδικασίας της γήρανσης.

Νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε για μία υπερτροφή φαινόμενο, η οποία συμβάλει στην απόλυτη προστασία της υγείας και στην ουσία πρέπει να αποτελεί κυριολεκτικά το πρώτο καθημερινό διατροφικό μέλημα του κάθε ανθρώπου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ