“Βόμβα” από Μανιαδάκη για την υπόθεση Novartis: Μου ζητήθηκε να πω ότι πήραν χρήματα Σαμαράς, Γεωργιάδης & Στουρνάρας

Ο μέχρι πρότινος "προστατευόμενος μάρτυρας" στην υπόθεση Novartis αποκαλύφθηκε.

Ο Νίκος Μανιαδάκης υποστήριξε ότι οι αρχές του ζήτησαν να κατονομάσει πολιτικούς ως αποδέκτες δωροδοκίας. Πού αποδίδει την δίωξή του από τις εισαγγελικές αρχές. Τι είπε για την κράτηση και σύλληψή του στο αεροδρόμιο.

Ο τέως προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος για την υπόθεση Novartis, Νίκος Μανιαδάκης, έλυσε τη σιωπή του και αναφέρθηκε τόσο στην εμπλοκή του στην υπόθεση, όσο και στους λόγους που κατά τον ίδιο βρίσκεται κατηγορούμενος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιαδάκης – μιλώντας στον ΣΚΑΙ- το 2017 του ζητήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές να πει αν πολιτικά πρόσωπα είχαν προχωρήσει σε έκνομες ενέργειες σχετικά με την υπόθεση Novartis. Τους είπα ότι δεν γνώριζα, ούτε ήταν ηθικό να μιλήσω για κάτι το οποίο δεν γνώριζα, είπε ο κ.Μανιαδάκης.

Σε ερώτηση για το ποιά πολιτικά πρόσωπα του ζητήθηκε να κατονομάσει, ο κ. Μανιαδάκης είπε: Μου ζητήθηκε να ομολογήσω αν πήρα εγώ χρήματα από τη Novartis ή αν έδωσαν χρήματα στους κυρίους Γεωργιάδη, Στουρνάρα και Σαμαρά.

Δείτε όλη τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ:

Ο Νίκος Μανιαδάκης – που όπως εξήγησε ως καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας ήταν οιονεί σύμβουλος κυβερνήσεων από το 2010 έως το 2015 στον τομέα της οικονομίας της Υγείας- είπε ακόμη πως στις αρχές του 2017, όταν το όνομά του αναφερόταν σε μερίδα του Τύπου, άνοιξε εθελοντικά όλους τους λογαριασμούς του και παρέδωσε όλα τα στοιχεία στις αρμόδιες αρχές. “Μου έχουν γίνει 5 έλεγχοι.

Πήραν από το σπίτι μου τον υπολογιστή και τα αρχεία μου. Ξεσκόνισαν τους λογαριασμούς μου. Δεν βρήκαν τίποτα μεμπτό, όπως προκύπτει και από τα πορίσματα αυτών των ελέγχων. Αν είχαν βρει κάτι, τότε δεν θα μπορούσα να υπαχθώ στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων”, πρόσθεσε ο κ. Μανιαδάκης,

Όπως υποστήριξε ακόμη, μετά την άρνησή του να κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα, ο έτερος προστατευόμενος μάρτυρας -τον οποίο μάλιστα γνωρίζει- κατέθεσε ξαφνικά ότι ο κ. Μανιαδάκης χρηματίστηκε από την Novartis για να επηρεάσει πολιτικούς, ωστόσο -πάντα κατά τον κ. Μανιαδάκη- ο “κατήγορος” προστατευόμενος μάρτυρας έκανε χονδροειδή λάθη με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να κάνει και δεύτερη κατάθεση για να ανασκευάσει κάποιες από τις καταγγελίες του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ