Ποια είναι η συνήθεια που κάνει τις σχέσεις πιο δυνατές & ανθεκτικές στο χρόνο;

Υπάρχουν δύο είδη ζευγαριών στον κόσμο, τα ζευγάρια που δείχνουν την αγάπη τους με κάθε ευκαιρία και αυτά που συνηθίζουν και δεν δίνουν τόση σημασία στα απλά καθημερινά πράγματα.

Όπως φαίνεται όμως η συνήθεια της πρώτης κατηγορίας κάνει τις σχέσεις πιο δυνατές!

Σε έρευνα μίας βρετανικής υπηρεσίας υγείας πήραν μέρος περισσότερα από 1000 άτομα ηλικίας από 20 έως 71 ετών. Από την έρευνα προκύπτει πως το 87% χρησιμοποιούν όμορφες λέξεις για να μιλάνε με τους συντρόφους τους. Από αυτό το ποσοστό το 16% είναι πιο πιθανό να είναι απόλυτα ικανοποιημένο από τη σχέση του.

Πως θα κάνεις πιο δυνατή την σχέση σου, σύμφωνα με το ediva: 

Η συνήθεια που δυναμώνει τις σχέσεις
Σύμφωνα με την έρευνα όταν αποκαλούμε το αγόρι μας με κάποιο υποκοριστικό ή ένα χαριτωμένο ψευδώνυμο και το ίδιο κάνει και εκείνος, οι σχέσεις γίνονται πιο δυνατές. Τέτοια ψευδώνυμα μπορεί να παράγονται από το όνομα του ή απλά να έχεις την συνήθεια να τον αποκαλείς αγάπη μου ή μωρό μου κτλ.

Ποια υποκοριστικά κάνουν τοξικές τις σχέσεις
Η τοξικότητα συνήθως υπάρχει όταν χρησιμοποιούμε κάτι που ενοχλεί κάποιον για να τον προσβάλλουμε. Φυσικά τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι δείγμα μιας υγιούς σχέσης. Αν για παράδειγμα ο σύντροφος σου δεν είναι ψηλός και συνηθίζεις να τον αποκαλείς «κοντούλη» είναι πιθανό να το σιχαίνεται. 

Γιατί δυναμώνουν έτσι οι σχέσεις
Ο λόγος που μία τόσο απλή και καθημερινή συνήθεια πολλών ανθρώπων μπορεί να κάνει τις δικές τους σχέσεις πιο δυνατές, είναι ότι τα υποκοριστικά και χαριτωμένα ονόματα που δίνουμε μας πάνε πίσω στα παιδικά μας χρόνια. Πιο συγκεκριμένα μας πάνε πίσω στα βρεφικά χρόνια και στην πρώτη μας αγάπη τη μητέρα μας. Σύμφωνα με μία άλλη έρευνα του 1993 σε 154 ζευγάρια, υπάρχει άμεση σχέση του τρόπου που απευθυνόμαστε ο ένας στον άλλο και της ικανοποίησης από την σχέση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ