Made in Greece η Καστανιώτισσα Γεωργική: Τα θρεπτικά σύκα του Πέτρου Κούτσικα από τη Βόρεια Εύβοια ταξιδεύουν σε Ευρώπη & Αυστραλία

Τα σύκα είναι από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα, αφού περιέχουν πολλές βιταμίνες και κατά συνέπεια έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες.

Σε αυτό το άκρως θρεπτικό και νόστιμο έδεσμα επενδύει η επιχείρηση «Καστανιώτισσα Γεωργική», του κ. Πέτρου Κούτσικα και της κ. Βιολέτας Κοντογιάννη.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2004 και εστιάζει στην καλλιέργεια και παραγωγή σύκου, ελληνικού κελυφωτού φιστικιού και ελιάς τύπου Αμφίσσης και Καλαμών. Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στην Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στην ορεινή περιοχή Καστανιώτισσα, πλησίον της Ιστιαίας.

Τα σύκα, προέρχονται από συκόδεντρα της ποικιλίας «Ταξιάρχη» και καλλιεργούνται σε ιδιόκτητα κτήματα - «συκοπερίβολα». Στη συνέχεια, γίνεται η συγκέντρωσή τους και αποξηραίνονται με φυσική διαδικασία στον ήλιο. Ακόμα, παρασκευάζονται προϊόντα Συκομαΐδας που συνδυάζουν τα οφέλη του σύκου με καραμελωμένα αμύγδαλα σε επιλεγμένες γεύσεις όπως η μέντα, η καρύδα , η σοκολάτα, το τριαντάφυλλο κ.α.

Η συσκευασία όλων των προϊόντων γίνεται σε ιδιόκτητο συσκευαστήριο και διατίθενται πανελλαδικά σε επιλεγμένα καταστήματα τροφίμων, και ειδών υγιεινής διατροφής. Από το 2010, η επιχείρηση έχει και εξαγωγική δραστηριότητα. 

Η αγροτική πορεία του Πέτρου Κούτσικα είναι σταθερά ανοδική κι έχει ήδη καταφέρει να εξάγει σύκα στην Ευρώπη, αλλά ακόμα και στην Αυστραλία. Ξεκίνησε καλλιεργώντας 50 στρέμματα και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να καλλιεργεί 200. Τα στρέμματα χωρίζονται σε 120 στρέμματα συκιές, 45 στρέμματα ελληνικό κελυφωτό φιστίκι και στα υπόλοιπα 35 καλλιεργούνται ελιές. Φυσικά η ναυαρχίδα των προϊόντων της Καστανιώτισσας Γεωργικής είναι το σύκο - Δείτε όλη τη συνέχεια στο Made in Greece.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ