Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Ζάεφ: "Η παγκόσμια και δίκαιη Μακεδονία ένα βήμα πριν το ΝΑΤΟ και την ΕΕ" (βίντεο)

Απευθυνόμενος στους πολίτες της πΓΔΜ

Στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά  που απηύθυνε στους πολίτες της χώρας του, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ αποχαιρετά το  έτος που φεύγει και κάνει λόγο για μία «παγκόσμια και δίκαιη Μακεδονία».

Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι «αν και οι προκλήσεις είναι μεγάλες, να κάνουμε πραγματικότητα τις επιθυμίες και τους στόχους μας - μια ειρηνική και σταθερή χώρα, μία παγκόσμια και δίκαιη Μακεδονία, σε συμμαχία και με ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε , με μία οικονομία για όλους ».

«Φτάνουμε στο τέλος μιας από τις σημαντικότερες και πιο ευαίσθητες χρονιές της πατρίδας μας. Χρονιά ενσωμάτωσης.Οικοδομώντας τη φιλία με τη γείτονά μας Ελλάδα, είμαστε υπεύθυνοι για το κλείσιμο μίας διαμάχης που κράτησε 27 χρόνια.  H χρονιά που επιλέξαμε το μέλλον, αντί για μια αβέβαιη απομόνωση.

Ας την υποστηρίξουμε κι ας δώσουμε μια ευκαιρία για να πραγματοποιηθεί το όνειρο γενεών» παρότρυνε τους πολίτες, αλλά και τους νομοθέτες της χώρας του ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

« Η χώρα μας βρίσκεται στο βήμα να γίνει το 30ο μέλος της ισχυρότερης συμμαχίας στον κόσμο, το ΝΑΤΟ. Προετοιμαζόμαστε για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια διαδικασία με την οποία οικοδομούμε ένα κράτος σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και έτσι γινόμαστε ίσοι με τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης », τονίζει ο Ζόραν Ζάεφ.

""Δημιουργούμε ένα κράτος σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Καθώς αποχαιρετούμε το 2018, στις ημέρες που συγκεντρώνονται οικογένειες και φίλοι για να γιορτάσουν τις διακοπές σε ολόκληρη τη χώρα, ας προετοιμαστούμε για στιγμές γεμάτες χαρά, ικανοποίηση και ευημερία σε κάθε σχέδιο. Με αυτό το πνεύμα μπορούμε να υποστηρίξουμε και να δώσουμε μια ευκαιρία στο όνειρο των γενεών μας. Αγαπητοί πολίτες, σας εύχομαι μια επιτυχημένη οικονομική χρονιά ενσωμάτωσης, καλή υγεία και αισιόδοξο πνεύμα».

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ