Κύπρος: Έκρηξη σε τάνκερ ανοικτά της Λάρνακας - Έπεφταν στη θάλασσα για να σωθούν (φώτο-βίντεο)

Σε συναγερμό τέθηκαν όλες οι Αρμόδιες Αρχές σήμερα το πρωί μετά από έκρηξη σε πετρελαιοφόρο με την ονομασία «Άθλος», το οποίο βρισκόταν ανοικτά της Λάρνακας κοντά στη περιοχή Ζυγίου. 

 

Το τάνκερ ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από την Κύπρο όταν κοντά στο Βασιλικό σημειώθηκε η έκρηξη και αμέσως μετά εκδηλώθηκε φωτιά. Μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με πληροφορίες, βούτηξαν στη θάλασσα για να σωθούν. 

Ρυμουλκά αλλά και σκάφη έσπευσαν κοντά στο τάνκερ για να βοηθήσουν τα μέλη του πληρώματος αλλά και να βοηθήσουν στην ανάκτηση του ελέγχου του σκάφους, ωστόσο ο Καπετάνιος αρνήθηκε να παραχωρήσει τον έλεγχο του. 



 

Στο πλοίο βρισκόταν 17μελες πλήρωμα ενώ δύο από αυτούς έχουν τραυματιστεί και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. 

 



 

Σύμφωνα με αυτόπτης μάρτυρες, οι δύο τραυματίες φέρουν εγκαύματα, ενώ έφτασαν με άλλα τρία μέλη του πληρώματος στην ακτή, με βάρκα ψαρά.   



 

Άλλα τρία μέλη, έχουν μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο Λεμεσού.



 

Στο Λιμανάκι Ζυγίου έσπευσαν ασθενοφόρα για τους εργαζόμενους στο φορτηγό πλοίο στο οποίο μετέβη και η Λιμενική Αστυνομία.Στο σημείο έσπευσε και ελικόπτερο σύμφωνα με το Sigma News

H επίσημη ανακοίνωση του ΚΣΕΔ

 

Το ΚΣΕΔ ανακοινώνει ότι στις 29 Δεκεμβρίου και ώρα 09:29, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση από τον Κυβερνήτη του υπό σημαία Μάλτας πετρελαιοφόρου πλοίου «ATHLOS», στο οποίο σημειώθηκε πυρκαγιά και έκρηξη ενώ βρισκόταν 3 ναυτικά μίλια νοτίως του αλιευτικού καταφυγίου Ζυγίου. Το πλοίο απέπλευσε από το λιμένα Λάρνακας, με 17 (7 Έλληνες, 9 Ινδοί και 1 Γεωργιανός) άτομα πλήρωμα, στις 29 Δεκεμβρίου με προορισμό το λιμένα Ασπροπύργου στην Ελλάδα.



Το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας- Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ, της ΕΜΑΚ, ρυμουλκά – πυροσβεστικά της εταιρείας VTS, καθώς και άλλα παραπλέοντα σκάφη με σκοπό καταρχήν τη διάσωση των μελών του πληρώματος, την κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά και την αντιμετώπιση πιθανής διαρροής καυσίμων στη θάλασσα. 



 

Επίσης ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας υπερίπταται της περιοχής για λόγους ασφάλειας

Μέχρι στιγμής πέντε μέλη του πληρώματος, τα οποία έπεσαν στη θάλασσα, περισυλλέγησαν από τα σωστικά μέσα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Δημοκρατίας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ