Ποιες είναι οι 7 αξίες που δίνουν πληρότητα στη ζωή μας

Επιτυχία και ευτυχία δεν πάνε πάντα μαζί.

Ωστόσο, όταν συναντιούνται, η ευδαιμονία και η πληρότητα γεμίζουν την ψυχή.

Ας δούμε 7 από αυτές τις αξίες που μας παρουσιάζει το tsemperlidou.gr, και αν τις ακολουθήσουμε θα αγγίξουμε την πληρότητα.

1.Αυθεντικότητα
Ο Όσκαρ Ουάϊλντ έγραφε : «Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι». Η αυθεντικότητα στην ουσία είναι το να ακολουθούμε τον εαυτό μας και είναι η πρώτη είσοδος για την αυτογνωσία! Εκτός από αυτό, μας βοηθά στο να νιώθουμε πλήρεις γιατί μας θωρακίζει από τυχόν ζήλειες και άγχη μιμητισμού για άλλους. Θέλουμε απλώς να είμαστε αυτό που νιώθουμε!

2.Ειλικρίνεια
Οδηγός ευτυχίας είναι η ειλικρίνεια, χωρίς δεύτερη κουβέντα! Έχει τρομερά θετική επιρροή τόσο μέσα μας όσο και στις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους. Μέσα μας αποκτούμε μια γαλήνη! Νιώθουμε ένα με τον εαυτό μας. Δεν πρόκειται να δημιουργήσουμε πρόβλημα στον εαυτό μας αν είμαστε ειλικρινείς σε όσα λέμε και κάνουμε! Αναφορικά με τον περίγυρό μας; Δεν χρειάζεται να επινοήσουμε ψέματα. Το ψέμα είναι όχι μόνο ανήθικο για έναν ειλικρινή άνθρωπο, αλλά αγχωτικό και επιζήμιο για τον ίδιο. Πρέπει συνέχεια να θυμόμαστε τι λέμε αν λέμε ψέματα. Αν είμαστε ειλικρινείς, η μνήμη είναι περιττή!

3.“Ναι” στις προκλήσεις
Ο άνθρωπος που επιθυμεί να αγγίξει την πληρότητα στη ζωή του, γνωρίζει οτι και στο επάγγελμά του και στη ζωή γενικότερα, οφείλει να λέει «ναι» στις προκλήσεις. Η αυτογνωσία έχει πολλές πηγές! Δεν είναι μόνο η ειλικρίνεια την οποία αναφέραμε παραπάνω. Όταν ορμάμε στις προκλήσεις, δοκιμάζουμε τις ικανότητές μας και ανακαλύπτουμε μια ακόμη! Γι’ αυτό το λόγο, εξελισσόμαστε και βελτιωνόμαστε διαρκώς!

4.Αγάπη
Η αγάπη έχει πολλές μορφές και για τον κάθε άνθρωπο, σημαίνει διαφορετικά πράγματα. Ένα είναι το σίγουρο! Έχει μέσα της το πάθος, σε κάθε μορφή. Αγαπάμε κάτι όταν είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτό. Η αφοσίωση αυτού του τύπου, λουσμένη με θετική ενέργεια, μας δίνει διάρκεια και σταθερότητα. Ακόμη και αν βρούμε δυσκολίες μπροστά μας, όταν αγαπάμε κάτι, δεν υπολογίζουμε καμία δυσκολία και κανένα εμπόδιο!

5.Προσφορά
Θεωρείται «ρομαντισμός» και «ουτοπία» το να είμαστε καλοί άνθρωποι. Καλοσύνη σημαίνει προσφορά στον περίγυρό μας. Σημαίνει πως ξέρουμε να δίνουμε χωρίς να περιμένουμε ανταμοιβή. Όχι γιατί είμαστε αφελείς, αλλά γιατί ξέρουμε βαθιά τις ανθρώπινες ανάγκες και επιθυμίες και γνωρίζουμε πόσο όμορφο είναι το να κάνουμε μια έκπληξη σε κάποιον. Όταν δίνουμε και προσφέρουμε, δεν αδειάζουμε. Γεμίζουμε!

6.Υπομονή
Η υπομονή είναι η βάση κάθε μεγάλης επιτυχίας. Η ησυχία που έχουμε μέσα μας όταν γνωρίζουμε την αξία της υπομονής, είναι εκπληκτική! Η σημασία της γίνεται ακόμη μεγαλύτερη για την επίτευξη πληρότητας όταν δούμε πως συνοδεύεται από ψυχραιμία! Αν το άγχος και ο πανικός έχουν έναν εχθρό, αυτός λέγεται «υπομονή»!

7.Ταπεινοφροσύνη
Είναι η αρετή-κλειδί αν θέλουμε να έχουμε γαλήνια συμπεριφορά! Το να γνωρίζουμε οτι κατά βάθος είμαστε «τρωτοί», δεν είναι μόνο άσκηση αυτογνωσίας, είναι σοφία πραγματική! Γιατί να είμαστε ταπεινοί όταν βλέπουμε οτι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά; Γιατί μπορούμε να σκεφτούμε πως όλα είναι προσωρινά και πως δεν είναι διόλου απίθανο να ξαναδούμε τον εαυτό μας…στην αφετηρία και με κακή θέση! Επίσης λίγο να διαβάσουμε Ιστορία και βιογραφίες ανθρώπων που έπεσαν στην παγίδα της αλαζονείας, θα δούμε πως ο κομπασμός και η έπαρση δεν είναι μόνο ηθικά κατακριτέα πράγματα, αλλά και ανόητα! Μας καταστρέφουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ