Δραματική ιστορία: Την απήγαγαν στα 13 - Την βρήκαν στα 45 σε άθλια κατάσταση με ένα 9χρονο παιδάκι

Μία γυναίκα που απήχθη στην Αργεντινή πριν από 32 χρόνια, σε ηλικία 13 ετών, εντοπίστηκε στη Βολιβία, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, μετά από κοινή έρευνα των Αρχών των δύο χωρών.

 Η 45χρονη είχε πέσει θύμα ενός δικτύου εμπορίας ανθρώπων. Κατόπιν αιτήματος των δικαστικών αρχών της Αργεντινής, ειδική μονάδα δίωξης εγκλήματος της αστυνομίας της Βολιβίας συγκέντρωνε τους τελευταίους μήνες αποδεικτικά στοιχεία για την αγνοούμενη στο Μπερμέχο, μια μικρή πόλη στον απομακρυσμένο νότο της χώρας.

Με απόφαση της βολιβιανής δικαιοσύνης, αστυνομικοί επενέβησαν και απελευθέρωσαν τη σαρανταπεντάχρονη γυναίκα και τον γιο της.

Συνοδευόμενη από το παιδί της, μεταφέρθηκε στη Μαρ δελ Πλάτα, την πόλη από όπου κατάγεται, 400 χιλιόμετρα νότια του Μπουένος Άιρες, όπου ξαναβρέθηκε με την οικογένειά της, αναφέρει η Mirror και το BBC.

Πώς την απήγαγαν

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, οι δράστες είχαν πλησιάσει την τότε 13χρονη και τη μεγαλύτερη αδελφή της, με την ψεύτικη υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον. Ομως, τις απήγαγαν και τις μετέφεραν στη Βολιβία. Τρεις μήνες αργότερα, η αδελφή της κατάφερε να το σκάσει και να επιστρέψει στο σπίτι της οικογένεια, αλλά άφησε πίσω την αδελφή της.

Όταν γύρισε στη Μαρ ντελ Πλάτα, περιέγραψε τι της συνέβη και πώς ο άνδρας που τις απήγαγε τις ανάγκαζε να εργάζονται σε οίκο ανοχής, που ανήκε στην αδελφή του. Ομως, δυστυχώς δεν μπορούσε να υποδείξει σε ποια πόλη βρισκόταν, οπότε οι έρευνες εκείνη την εποχή δεν είχαν αποδώσει καρπούς.

Τελικά όμως, στις αρχές του 2018, η αστυνομία έλαβε την πληροφορία ότι η γυναίκα βρισκόταν στην πόλη Μπερμέχο. Αρκετούς μήνες αργότερα, το περασμένο φθινόπωρο, οι αρχές την εντόπισαν και οργανώθηκε η επιχείρηση για την απελευθέρωσή της.

Αυτή έγινε τελικά στις 22 Δεκεμβρίου, όταν η αστυνομία βρήκε την 45χρονη και τον γιο της να ζουν σαν σκλάβοι, σε εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες, σε ένα γκαράζ. Στην πόρτα υπήρχε διπλό λουκέτο ενώ αμφότεροι βρέθηκαν εξαιρετικά αδυνατισμένοι.  

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ